Primer pla de Francina Armengol al Congrés dels Diputats mirant cap amunt
POLÍTICA

Francina Armengol desencadena la polèmica amb el discurs d'inici de legislatura

Algunes figures del PP i VOX aixequen la polèmica acusant Francina Armengol de fer un discurs partidista


Un altre cop, una polèmica: en aquesta ocasió, a la sessió d'obertura de les Corts. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, és acusada de fer un discurs partidista en lloc d'institucional. Multitud de figures de la dreta l'han retret a través de les xarxes socials.

Un discurs d'obertura polèmic

L'obertura de la legislatura és una de les cerimònies més simbòliques del sistema democràtic. El cap de l'Estat obre la legislatura fent el paper d'àrbitre i cridant la concòrdia i l'entesa entre les forces polítiques. Però abans, el discurs d'Armengol, ha fet malbé segons alguns aquests objectius

DIRECTO: S. M. el Rey preside la Sesión de Apertura de la XV Legislatura en el Congreso

En un parlament molt polaritzat i fragmentat, el discurs de la presidenta no ha caigut gens bé. Una obertura de legislatura que, en qualsevol cas, ha estat marcada per l'absència dels socis de Sánchez. Abans de la sessió, ERC, Bildu i el BNG han emès un comunicat parlant de la monarquia com una 'institució anacrònica'.

Se li ha retret que, en lloc d'un discurs imparcial, ha fet un discurs partidista i dedicat a lloar el govern de Sánchez. En aquesta línia, segons la crítica de la dreta, ha reivindicat diversos èxits del govern del PSOE. Així, per exemple, ha reivindicat 'L'Espanya que imagina, pensa, parla, en castellà, català, gallec, o basc'.

Cayetana es pronuncia: 'Sectari'

Tot això, la dreta ho ha vingut a considerar una vergonya. Amb la duresa verbal que venen presentat amb aquest govern, diverses figures s'han pronunciat gairebé en directe sobre el discurs. Jorge Campos, per exemple, un dels perfils més crítics amb Armengol a les Balears, l'ha qualificat 'd'impresentable' amb aquest missatge:

Tot i que sens dubte el plat fort ha estat Cayetana Álvarez de Toledo. La diputada del PP és famosa per no mesurar les paraules i ha parlat directament 'd'ofensa institucional'. A més de fer un 'ús sectari' del càrrec de la tercera autoritat de l'Estat.

Com és normal a X, alguns usuaris han aplaudit Cayetana i altres no. Li deien que necessiten molt poc per indignar-se i fins i tot l'acusaven 'd'enveja'. Sigui com sigui, aquesta legislatura que avui ha començat ens deixarà molts moments per a la polèmica.

➡️ Política

Més notícies: