Muntatge de Gabriel Rufián amb Valtònyc i el seu nou disc de fons
POLÍTICA

Valtònyc s'acarnissa contra Gabriel Rufián en la seva nova cançó

El raper mallorquí Valtònyc critica durament Gabriel Rufián al seu últim disc: 'Polític ansiolític de sou pagat per l'estat'


Després del retorn de Josep Miquel Arenas, Valtònyc a la seva Mallorca natal, el 29 d'octubre passat, el raper ha publicat un àlbum titulat La tonalitat dels grisos. En el seu nou projecte musical, ha aprofitat per criticar Gabriel Rufián.

La tonalitat dels grisos reuneix nou temes inèdits en què el raper critica el compromís social i polític. Ha estat concretament a la cançó titulada Carrers, on Valtònyc ha atacat directament el portaveu d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián.

“Polític ansiolític, de sou pagat per l’estat. Jurat popular asseurà en Gabriel Rufián”, compartia el raper a la seva cançó.

VAVNER - CARRERS

Amb aquestes paraules, Valtònyc ha deixat clara la postura cap al portaveu d'Esquerra Republicana. I és que, el raper ha atacat durament Rufián i li ha deixat clar on el veu en un temps: assegut a la banqueta. A més, atribueix a Rufián que, malgrat els seus ideals polítics, cobra un sou de l'estat.

De moment, sembla que Gabriel Rufián no ha escoltat el disc de Valtònyc, ja que no ha comentat res a través de les xarxes socials, on és molt actiu.

Valtònyc, condemnat a dos anys de presó, no anirà a la presó

Cal recordar que Arenas ha tornat a Espanya després de passar cinc anys a Brussel·les. I és que el raper estava condemnat a quatre anys i mig de presó per un greu delicte d'amenaces.

Tot això va passar l'any 2018 a la localitat sevillana de Marinaleda, on el raper va animar el públic a “matar un puto guàrdia civil”. Aquestes declaracions, sumades a les seves cançons en contra de la Corona, el van condemnar a la presó.

Imatge del raper Valtònyc en un parc durant la promoció d'un dels senzills

Tot i això, abans d'haver d'ingressar a la presó, Valtònyc es va exiliar a Brussel·les per evitar la condemna.

Després de tornar a Espanya fa només unes setmanes, Valtònyc ha comparegut davant l'Audiència de Sevilla. Allà el raper va demanar disculpes i va assegurar mostrar-se penedit del que va passar a Marinaleda.

Després d'acceptar la seva condemna i el pagament de les costes, Valtònyc va preguntar al jutge del cas si havia d'ingressar a la presó. El jutge va assegurar que no.

➡️ Política

Més notícies: