Muntatge de Ruben Wagensberg i Laura Borrás cara a cara
POLÍTICA

Ruben Wagensberg versus Laura Borràs: la guerra entre processistes que ningú no va veure venir

El republicà era membre de la taula quan van suspendre l'expresidenta del Parlament

El processisme porta temps irremeiablement dividit, i cada nou esdeveniment és un motiu per tornar a barallar-se. És el que ha passat amb el cas de Ruben Wagensberg, diputat d'ERC que ha anunciat que es queda a viure a Suïssa. Assegura sentir-se víctima de la repressió, i diu que té por de tornar a Catalunya.

Ruben Wagensberg està sent investigat en el marc de la causa judicial del Tsunami Democràtic. El jutge instructor el considera el cap de les accions de protesta contra la sentència del Procés el 2019, com l'ocupació de l'aeroport del Prat. Això obre la porta perquè tard o d'hora pugui ser processat per terrorisme.

Després del seu anunci, Wagensberg ha rebut el suport de multitud de dirigents i activistes del moviment independentista. Entre ells també la presidenta de Junts, Laura Borràs, que ha mostrat el suport al diputat republicà ia la seva decisió. Això ha provocat una nova guerra entre processistes, a la qual s'ha sumat la mateixa Borràs.

Un conflicte que ve de fa temps

Wagensberg i Borràs mantenen una tensa relació des que ella va ser suspesa com a presidenta del Parlament per un cas de corrupció. El republicà va ser un dels que va defensar la suspensió de Borràs, i després es va oposar a la seva inclusió a l'amnistia com a víctima del lawfare. A més, tots dos han protagonitzat discussions com quan Borràs va acusar Wagensberg de bloquejar el vot de Lluís Puig quan era secretari de la Mesa del Parlament.

Tot i que Turull i Borràs han mostrat el seu suport al republicà, els militants de Junts han mostrat la seva hostilitat. Acusen Wagensberg de retirar-li l'escó a Borràs quan la sentència per corrupció encara no era ferma. I de sumar-se a la campanya perquè la presidenta de Junts no entri a l'amnistia.

La militància de Junts retreu als dirigents del partit que ara mostrin el suport al diputat d'ERC. Consideren que és posar l'altra galta i que “ells no farien el mateix amb nosaltres”. A més, li pregunten a Wagensberg perquè se'n va si la llei d'amnistia és tan bona segons el seu partit.

Borràs aprofita per defensar la causa

De manera sibil·lina, Borràs ha mostrat el seu suport a Wagensberg alhora que ha retuitejat els missatges contra el republicà ia favor de l'expresidenta del Parlament. Així, aprofita el cas Wagensberg per defensar-ne la causa. Una guerra que va més enllà de la seva llarga enemistat, i entra en el conflicte ERC-Junts.

La presidenta de Junts ha retuitejat missatges com ara: “No tothom està preparat per aguantar la persecució judicial, no tothom pot ser Laura Borràs, que a més ha de suportar foc amic”. També aquells que destaquen la “talla política” de Borràs “quan toca defensar” Wagensberg.

La guerra té un calat més profund, i és que per a ERC Laura Borràs està condemnada per corrupció i no per independentista. I per a Junts els republicans avalen el lawfare per destruir políticament Laura Borràs. És clar que l'independentisme segueix dividit i no es posen d'acord ni amb els “represaliats”.

➡️ Política

Més notícies: