primer pla d'una roda punxada amb un comunicat explicatiu
POLÍTICA

Ecologistes l'emprenen contra els 4x4 a Barcelona

Punxen les quatre rodes a vehicles totterreny al carrer Anglí

El carrer Anglí, al benestant barri de les Tres Torres de Barcelona, s'ha despertat avui amb les rodes de diversos cotxes punxades. Els malfactors han deixat una nota justificant la seva acció: “T'enfadaràs, però no t'ho prenguis personalment. No ets tu, és el teu vehicle”, diu el manifest.

Sota el títol “Atenció, el teu devorador de gasolina és letal”, explica clarament per què han punxat les quatre rodes d'aquests vehicles: “Els vehicles totterreny i els 4x4 són un desastre per al nostre clima”. Afegeixen que aquests cotxes “són la segona causa més important de l'augment mundial de les emissions de diòxid de carboni en l'última dècada”.

Qui hi ha darrere

L'acció està signada per Els extintors de pneumàtics (The Tyre Extinishers), una entitat anònima amb una única finalitat: “Fer impossible tenir un gran 4x4 contaminant en zones urbanes”. També afirmen defensar-se “contra el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica i la conducció perillosa”.

Muntatge amb rodes de cotxe punxades

A la seva pàgina web, mostren com procedeixen: “Punxar les rodes i animar els altres a fer el mateix convertirà les petites molèsties d'un pneumàtic desinflat en un obstacle important per conduir vehicles assassins massius als nostres carrers”.

També reclamen actuar “perquè els governs i els polítics són incapaços de protegir-nos d'aquests grans cotxes”. Diuen que no tenen líders, i animen a qualsevol ciutadà a actuar segons les seves instruccions.

Al setembre de 2022, aquests activistes van fer la seva major demostració de força desinflant els pneumàtics de 600 vehicles tot terreny en diversos països europeus. L'any passat, es ventaven d'haver actuat contra 10.000 vehicles. L'organització continua estenent la seva influència i ara també arriba a Barcelona.

Ecologistes Anònims

L'acció es va dur a terme al carrer Anglí, a la zona alta de Barcelona. El text deixat pels activistes parla d'“acció d'emergència” contra l'“emergència climàtica”. “Milions de persones ja estan morint” a causa del canvi climàtic, diuen, i per això decideixen prendre la justícia a les seves pròpies mans.

Els “Extintors de Pneumàtics” conclouen el seu manifest amb una provocació: “No tindreu cap dificultat per desplaçar-vos sense el vostre devorador de gasolina, a peu, en bicicleta o en transport públic”.