Primer pla de Nacho Martín Blanco
POLÍTICA

Nacho Martín Blanco se'n va

Reconeix ser 'pessimista' sobre la viabilitat del futur Ciutadans

Ja en la irrellevància política, Ciutadans avança ara a tota velocitat cap a la seva desaparició. Un dels seus principals referents a Catalunya, Nacho Martín Blanco, deixa la formació i renuncia al seu escó al Parlament.

El periodista i politòleg català va aterrar al partit taronja quan aquest s'havia convertir en l'avantguarda del bloc constitucionalista en ple procés. Va ser elegit diputat el 2017 i va mantenir el seu escó en les del 2021, amb el partit ja en davallada. Després de la sortida de Lorena Roldán, es va convertir en portaveu de Ciutadans al Parlament.

Nacho Martín Blanco ha estat una de les cares visibles del projecte a Catalunya en els últims anys. Amb la seva sortida, el partit liderat per Carlos Carrizosa perd un dels seus millors oradors i una de les grans joves promeses per reconstruir l'organització. De fet, el seu nom va arribar a sonar per a les municipals de Barcelona.

Primer pla del líder de Ciutadans Carlos Carrizosa

A més, el seu comiat s'uneix a la marxa de Guillermo Díaz i deixa el Comitè Executiu del partit sense dos dels seus quinze escons. Això aprofundeix en l'hemorràgia que pateix Ciudadanos a tot Espanya, però també a Catalunya. Tal com s'ha anunciat en roda de premsa, l'escó de Martín Blanco l'ocuparà la presidenta del Consell General de Ciutadans, Noemí de la Calle.

Preguntes sobre el futur de Ciutadans

Martín Blanco ha comparegut en roda de premsa per anunciar la seva decisió: “He decidit posar fi a la meva etapa a Ciutadans i a la meva condició de membre de l'Executiva del partit. Ha estat una decisió difícil que m'entristeix i m'agradaria no haver pres”.

Segons ha explicat, “aquestes han estat setmanes intenses i tristes per a Ciutadans”. Ha vinculat la seva marxa als resultats electorals del 28M, que aprofundeixen en la crisi de la formació. De fet, ha reconegut que és “pessimista” sobre la viabilitat del futur de Ciutadans.

Nacho Martín Blanco, amic personal d'Albert Rivera, ha estat un dels principals flagells del moviment independentista al Parlament. El seu ús de la paraula i els seus coneixements en Dret i Història li han valgut l'animadversió dels seus rivals polítics. Ara Ciutadans es queda una mica més orfe.