Pla mitjà de Roberto Vaquero cridant des d'un faristol en un míting del Frente Obrero
POLÍTICA

Roberto Vaquero encapçalarà la llista del Frente Obrero a les eleccions europees

L'historiador i escriptor liderarà el seu partit als comicis del pròxim 9 de juny després de finalitzar la seva inhabilitació

El Frente Obrero ja comença a escalfar motors per a les eleccions europees del proper 9 de juny. En aquests comicis, serà Roberto Vaquero qui encapçali la llista del partit després de finalitzar la seva inhabilitació pels problemes que va tenir amb la justícia ara fa uns anys. Fonts de la formació confirmen a E-Notícies que serà l'historiador i escriptor qui lideri la llista, cosa que el mateix Vaquero ja havia comentat en algun dels directes que habitualment fa al seu canal de YouTube.

Fi de la inhabilitació

Roberto Vaquero va passar 49 dies a la presó en aïllament per organitzar una brigada d'espanyols que es va desplaçar a Síria per lluitar contra l'Estat Islàmic. També el van condemnar a una inhabilitació de tres anys que li impedia optar a qualsevol càrrec públic. Per aquest motiu no va poder liderar el Frente Obrero a les passades eleccions generals. No obstant això, una vegada finalitzada la inhabilitació, Vaquero ja es pot presentar a uns comicis i així ho farà el proper 9 de juny, sent el número 1 a les llistes de FO.

El Frente Obrero no renuncia a res

A les passades eleccions generals, amb Roberto Vaquero inhabilitat, el Frente Obrero va ser la segona força extraparlamentària de les que es presentaven a tot Espanya. Van aconseguir 46.605 vots al seu debut electoral. I per a les europees del proper 9 de juny, el FO no renuncia a res.

Fonts del partit expliquen a E-Notícies que, tot i que hi ha possibilitats de treure representació, admeten que és una cosa “molt difícil”. El propòsit principal del partit és continuar creixent de cara a futures cites electorals. En aquest sentit, un objectiu de mínims que es marquen és superar els vots aconseguits fa poc més de mig any i “aconseguir ser la primera força extraparlamentària”.

Un congrés decisiu al març

Per preparar les eleccions europees del 9 de juny, el Frente Obrero té previst convocar un congrés de cara al mes de març. En aquesta cita, les intencions del partit és confeccionar el programa i adaptar-se al creixement que ha viscut la formació els darrers mesos. “Ens hem d'adaptar perquè volem convertir-nos en un front ampli de debò”, expliquen des del FO a E-Notícies.

COMUNISTA ADVIERTE de los PELIGROS de la INMIGRACIÓN en EUROPA ⚠️ ROBERTO VAQUERO

Des de fa mesos, el Frente Obrero ha redoblat la seva presència als carrers i també a les xarxes. Manifestacions davant de Ferraz, cridaneres pancartes reivindicatives i la participació de Roberto Vaquero en espais mediàtics com el programa Horizonte d'Iker Jiménez o el canal de YouTube de Wall Street Wolverine han fet que cada cop més gent conegui el projecte polític del FO.