Muntatge de Carles Puigdemont i Jaume Asens sobre un fons difuminat de Madrid
POLÍTICA

Els Comuns ja posen la data exacta a la tornada de Carles Puigdemont

L'exportaveu del partit, Jaume Asens, ha assegurat que el retorn de Carles Puigdemont es podria produir a l'estiu

L'exportaveu d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, assegura que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, podria tornar a Catalunya durant l'estiu: “entre el maig i el juny”. El polític dels comuns va ser una de les figures clau en l'entesa entre Junts i el Govern actual i per a la redacció de la llei d'amnistia.

Considera que la llei “està més blindada” i que ara el jutge, García Castellón “ho tindrà més difícil”. També ha destacat que una de les novetats del redactat és que "quan s'aprovi la llei s'han d'aixecar les mesures cautelars".

Això comportarà que els polítics fugats puguin tornar a l'estiu, encara que no estiguin amnistiats. Per tant, també es podria veure la tornada de la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Pel que fa al recorregut que podrien tenir a Europa els recursos contra la llei, l'exportaveu considera que “tenen poques possibilitats” que prosperi. També ha recordat que "hi ha hagut moltes lleis d'amnistia a Europa i el TJUE mai ha presentat problemes".

"Esmenes tècniques" a la llei d'amnistia

D'altra banda, el ministre de Justícia, Presidència i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha reconegut la cessió als líders independentistes a la llei d'amnistia. Ho ha fet a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què ha defensat els canvis pactats entre PSOE i Junts, els quals ha qualificat d'“esmenes tècniques”.

Això es fa a favor dels líders independentistes, igual que altres investigats com Tsunami o els CDR. Alhora, s'assegura que així el terrorisme que "suposa violacions greus de drets humans" no pugui ser amnistiat. Un fet que Bolaños que ha considerat com una “línia vermella”.

Respostes de l'oposició

Davant les paraules d'Asens i Bolaños, les respostes no s'han fet d'esperar a les xarxes socials en contra d'aquesta llei. Tampoc no s'han fet esperar respostes per part dels grups de l'oposició.

Per exemple, el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, que ha publicat un missatge a través de la xarxa social X on afirma: “Al terrorisme només se'l condemna”.

➡️ Política

Més notícies: