Tres persones en un parlament europeu amb banderes de diversos països al fons.
POLÍTICA

Roberta Metsola, l'antiavortista que s'ha carregat Irene Montero i Toni Comín de cop

La presidenta de l'eurocambra ha començat fort el nou mandat

Un nom ha omplert aquesta setmana les xarxes socials del processisme il·lustrat, el de Roberta Metsola. La reelegida presidenta del Parlament Europeu va deixar congelat l'escó de Toni Comín, tot esperant conèixer si el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJSE) concedeix les mesures cautelars.

El més segur és que l'eurodiputat català acabi aconseguint la seva acta de diputat, però de moment la presidenta de la cambra ha exercit amb implacable respecte a la legalitat vigent.

L'enèsim sainet processista a Brussel·les ha servit com a mínim els dirigents de Junts per a una nova dosi de victimisme. El mateix Toni Comín va assenyalar directament la presidenta de la cambra: “Em sembla molt greu que la presidenta Metsola s'atreveixi a contradir la decisió del president Sassoli i hagi decidit començar el mandat amb un escó buit”.

Humiliació a Irene Montero ia Toni Comín

Roberta Metsola, del Partit Nacionalista de Malta, d'ideologia conservadora, va rellevar David Sassoli com a president del Parlament Europeu després de la seva sobtada mort el 2022.

El seu partit s'integra al grup del Partit Popular Europeu, on hi ha els partits de centredreta com el PP espanyol. De profundes conviccions catòliques, és a més una ferma defensora del dret a la vida.

Crida l'atenció que hagi estat precisament una antiavortista convençuda com ella qui hagi guanyat de pallissa Irene Montero a l'elecció de la presidenta de la cambra. La maltesa va rebre 562 vots per només 61 de l'exministra espanyola d'Igualtat. Una demostració més de l'imparable gir conservador que ha experimentat Europa i que ha deixat sense opcions la candidata de l'esquerra.

De fet, Metsola ha estat escollida gràcies a una aliança entre socialdemòcrates, el centredreta i els liberals, i ha deixat aïllats l'esquerra radical. Una de les primeres decisions de la presidenta de la cambra ha estat aplicar la llei per deixar l'eurodiputat Comín sense el seu escó en espera del que digui la justícia.

Representa l'elit europea

En una mateixa setmana la catòlica antiavortista Roberta Metsola ha humiliat Irene Montero i ha deixat el pròfug de la justícia espanyola Toni Comín sense el seu escó de diputat.

Això li ha guanyat molts suports des d'Espanya, on no s'havien entès les darreres decisions de l'expresident de la cambra europea. Amb la presidència de Roberta Metsola, el PP té una aliada per donar la batalla ideològica i contra els independentistes catalana. Puigdemont vol continuar utilitzant Brussel·les com a altaveu de les seves maniobres, i el PP i Vox es perfilen com la principal oposició a les seves intencions.

Això sí, Roberta Metsola també és vista com un baluard de la socialdemocràcia i el centredreta contra els grups de l'extrema dreta. Vox ha celebrat la seva decisió de deixar Toni Comín sense escons, però també ha demanat que respecti "els vots de milions de patriotes sense vetos ni censura". Caldrà veure com gestiona Metsola l'articulació de les majories política i el dret a la representació de tots els partits.

➡️ Política

Més notícies: