Primer pla de Roberto Vaquero parlant amb un micro i amb cara d'enfadat
POLÍTICA

Roberto Vaquero trenca els esquemes de l'esquerra: 'Hamás es repugnant'

El líder del Front Obrer parla clar

Té 37 anys, és madrileny i és de la vella guàrdia. La seva trajectòria, que per si la voldrien el 80% dels militants de Podemos i de la resta de partits que integren Sumar, és seriosa, coherent i sòlida. Presideix el Frente Obrero, un moviment polític -això de dir que l'organització és un partit no els agrada- que lluita, ni més ni menys, que per ser “la veu dels treballadors a Espanya”.

Res de reivindicacions parcials

En un moment en què, des de les terminals mediàtiques hegemòniques es repeteix que les grans idees estan periclitades, Roberto Vaquero ho nega. A la seva organització ningú no està d'acord en això que el món només es pot canviar des de la reivindicació parcial.

Ho explica, a més a més, parlant sense filtres sobre l'atac terrorista de Hamàs a Israel. Pedro Zerolo, aquell socialista que explicava que el PSOE s'havia de convertir en un partit de minories perquè les minories sumades poden ser majoria estaria preocupat si encara visqués. Al Frente Obrero, això de la reivindicació parcial no li val. I no li serveix perquè el seu projecte és transversal i global.

Posicionament ferm

A Twitter ha estat clar. Ho ha fet a propòsit d'un vídeo de Wall Street Wolverine. El vídeo es va gravar durant la manifestació en suport a Palestina que es va fer a Madrid el 9 d'octubre i, en ell, els manifestants justificaven les accions de Hamàs. Per descomptat, molts lluïen kufiies i portaven banderes palestines.

Què diu Vaquero?

Doncs que als que opinen al vídeo, Hamàs els hagués penjat sense ni tan sols pensar. Per què? Doncs perquè a aquest grup que Roberto Vaquero considera una banda terrorista islàmica “nauseabunda” tant li fan els que defensen les seves indecències “des de la comoditat d'Occident”.

El líder del Front Obrer s'atreveix, a més, a fer un vaticini. Als del vídeo, diu, “deixarà de fer-los tanta gràcia” el que ha passat el dia que gent com els membres de Hamàs “siguin més a Espanya”. Quedarà algú a l'esquerra oficialista que pensi igual?

Roberto Vaquero esclata a les xarxes

Divendres, després de l'assassinat d'un professor a França per part d'un islamista, Roberto Vaquero va esclatar a les xarxes socials. En un vídeo que es va fer viral, el líder de Frente Obrero es va negar a qualificar de cas puntual la mort del professor. "Hi ha molts bojos a Europa i no haurien de ser aquí", va afirmar amb duresa.

"Europa no és islàmica i no ho ha ser", ha sentenciat. "Ja n'hi ha prou de bonrollisme, no volem que Europa es converteixi en un abocador multicultural. Si no els agrada com és Europa, que marxin. És hora de frenar això, són la barbàrie, és hora de confrontar", va afirmar. El vídeo en qüestió porta gairebé 200 000 visualitzacions.

 

L'estrena electoral de Frente Obrero

A les passades eleccions generals, Front Obrer es va presentar per primera vegada, aconseguint uns resultats "dignes", tal com ells mateixos van definir. De fet, el moviment de Roberto Vaquero es va convertir en el segon partit sense representació que va sumar més vots a España. I això que només es van presentar en algunes circumscripcions. El que és clar és que Robert Vaquero i Frente Obrero ha arribat per trencar els motlles tradicionals dels partits d'esquerres.

➡️ Política

Més notícies: