Primer pla de Roberto Vaquero parlant amb un micro i amb cara d'enfadat
POLÍTICA

El Frente Obrero debuta en unes eleccions amb un 'digne resultat'

El moviment liderat per Roberto Vaquero és la segona millor força nacional sense representació, darrere del PACMA

Alguns diuen que són comunistes, altres que són simplement patriotes i fins i tot hi ha qui els titlla de falangistes. Però el que és clar és que cada vegada hi ha més gent que parla del Frente Obrero (FO). Aquesta organització liderada per Roberto Vaquero acaba de presentar-se per primera vegada a unes eleccions i el resultat ha sorprès a més d'un.

Frente Obrero va néixer com un espai polític situat a l'esquerra de Podemos. De fet, diversos representants de la formació morada van ser víctimes d'escratxes promoguts per FO. A crits de "traïdors de la classe obrera" o "vende obreros", militants d'aquest moviment polític han irromput en actes d'Irene Montero o Pablo Iglesias. Fins i tot el seu líder, Roberto Vaquero, va fer el mateix en un míting de Pedro Sánchez, per preguntar-li “quant et paga el Marroc”.

Amb un discurs antiimmigració, patriòtic, en defensa de la classe obrera i rebutjant l'eix dreta-esquerra, Frente Obrero debutava en uns comicis diumenge passat. A tot Espanya, FO va aconseguir 46.605 vots.

De fet, entre les forces que es presentaven a nivell nacional, el partit de Vaquero va ser el segon amb més vots dels que es va quedar sense representació. Només el PACMA va sumar més suports a tot Espanya.

A Madrid van obtenir 7661 vots. A Catalunya, 7440, i a Andalusia van obtenir-ne 7467. A més, a la província de Cadis van ser la setena força més votada. D'aquesta manera, aconsegueixen superar altres forces amb pes mediàtic o més trajectòria en eleccions com Recortes Cero, Caminando Juntos de Macarena Olona o la Falange Española.

Des del Frente Obrero s'han mostrat molt satisfets pels resultats que han aconseguit en el seu primer repte electoral. “Digne resultat sense alliberats i sense hipotecar-nos”, asseguren. “Estem molt contents, hem duplicat i triplicat tots els grupuscles que deien que no faríem res”, expressava Roberto Vaquero.

El líder del Front Obrer també remarcava que "hem crescut a nivell d'estructura i anirem endavant, no tinc cap dubte". A més, des del partit també assenyalen que “no fallarem a les[eleccions]Europees”. Així doncs, sembla que aquest 23 de juliol només ha estat el primer examen electoral de molts per al Frente Obrero.

➡️ Política

Més notícies: