Muntatge amb una foto d'una sala d'estudi d'una universitat de fons i el logotip d'Alternativa Estudiantil en un primer pla
POLÍTICA

Neix un nou sindicat 'patriòtic' estudiantil

Alternativa Estudiantil es deixa veure a les xarxes

El processisme, com Manuel Fraga al seu dia, té obsessió per controlar els carrers. Ho admet amb lemes com el ja clàssic els carrers seran sempre nostres , però hi ha un altre espai que també consideren estratègic. Quin és? Les aules.

Fins ara, només entitats com S'ha Acabat feien front als intents d'entitats com el SEPC, proper a les CUP, de controlar les universitats. Es diuen Alternativa Estudiantil. I ja han fet una picada d'ullet a Estudiants pel Canvi.

Canal de Telegram

De moment, tenen un canal propi de Telegram i, també, de perfils a Instagram, Twitter i TikTok. Facebook sembla que no els interessa. Fan bona, per tant, és màxima segons la qual cap jove no hauria de rondar per la xarxa de Zuckerberg si no es vol trobar els seus pares i avis.

Guerra cultural

Segons els seus promotors, “a tots els escenaris de la nostra societat” es lliura “una guerra cultural” en què “els pilars de la nostra civilització” són “constantment atacats”. Els continguts que comparteixen permeten identificar-los com, si més no, desacomplexadament espanyols. Aspiren, indiquen a “convertir-se en un dic de contenció contra les amenaces que, des de l'àmbit acadèmic i segons ells, “creixen i s'organitzen”. Qüestionen, a més, conceptes com el de “societat líquida” que va fer cèlebre al seu llibre Modernidad Líquida en Zygmunt Bauman.

El 'demà'

Consideren, a més, que “el demà” els pertany i tiren històries com la de la batalla de les Termòpiles en què, recorden, “300 espartans van servir per salvar Europa”. Ho assenyalen, concretament, en un apunt del dia 11 d'octubre. S'hi marquen un objectiu més modest: arribar a 300 “espartans” al seu canal de Telegram. De moment, en tenen 238.

Cal tenir en compte, a més a més, una altra dada no menor: van començar a postejar aquest 10 d'octubre. A Twitter, on compten amb 425 seguidors, han compartit (més o menys) el mateix que al seu canal de Telegram. També han començat a postejar aquest mateix mes. Caldrà seguir-los de prop.

➡️ Política

Més notícies: