Muntatge amb foto d'animals

POLÍTICA

Roben desenes de xais abans de la Festa del Sacrifici i les xarxes cremen

Indignació a Catalunya a poques setmanes de l'inici de la celebració musulmana

El proper 15 de juny comença la Festa del Sacrifici (Eid al-Adha) o Dia del Xai, la data més assenyalada al calendari sagrat de l'Islam. Durant tres dies, milions de musulmans de tot el món celebren aquesta festivitat consistent en el sacrifici d'un xai per part del cap de família. És tan important que segons les sagrades escriptures islàmiques “aquell que tingui mitjans i no faci el sacrifici no és un dels nostres”.

La Festa del Sacrifici té un gran seguiment també a Catalunya, on hi viuen més de 600.000 musulmans que representen un 8% de la població catalana. A poques setmanes perquè comenci aquesta festivitat, s'ha produït un sospitós robatori de bens a una granja de Santa Oliva, al Baix Penedès (Tarragona).

Segons El Caso, els Mossos investiguen aquest robatori produït dilluns a la nit, quan uns individus es van emportar vuitanta bens de més de 20 quilos. La policia catalana no descarta que el robatori estigui relacionat amb la celebració del Dia del Xai. És habitual que aquests dies els musulmans que visquin a Catalunya comprin un d'aquests animals per ser sacrificat.

De fet, durant aquests dies els Agents Rurals i els Mossos d'Esquadra redoblen la vigilància per evitar sacrificis fora de la normativa en escorxadors il·legals.

Polèmica per la Festa del Sacrifici

La notícia ha estat molt comentada a les xarxes, on no tenen cap dubte de qui ha robat els bens. “Misteri?”, es pregunten, “saben que no els passarà res per robar a un masover indefens, així és el Califat Woke de Catalunya”. Hi ha qui diu que “no cal ser Sherlock Holmes per saber cap on van els indicis”, i que “cada notícia ens acosta més a Sílvia Orriols”.

L'alcaldessa de Ripoll i líder d'Aliança Catalana va ser la primera que va denunciar obertament el sacrifici halal per la crueltat animal que representa. L'esquerra, malgrat que sempre defensa els drets dels animals, la va titllar de racista.

La notícia del robatori dels bens ha destapat també el cansament de molts catalans per la complicitat de les autoritats amb els musulmans. "Ara buscaran un polígon abandonat i faran un espectacle medieval, cruel i insalubre, amb l'aplaudiment de polítics en nòmina del wokisme", diu un comentari. Són molts els qui avancen que els bens robats acabaran degollats “sense les directrius de la comunitat europea”.

➡️ Política

Més notícies: