Primer pla de Roger Montañola

POLÍTICA

Neix una plataforma per combatre la 'Barcelona del no'

Els sectors econòmics de Barcelona s'organitzen per defensar una visió de la ciutat 'en positiu'


Neix una plataforma que busca impulsar l'activitat econòmica, la seguretat jurídica i una orientació liberal per a Barcelona. Es tracta de 'Barcelona és bona' i el seu portaveu és Roger Montañola, que va ser diputat per CiU al Parlament i candidat pel PDeCAT.

“En favor del creixement econòmic”

Ara com ara, aquesta plataforma ja té el suport d'importants sectors d'influència econòmica com el Gremi de Restauració - un dels seus principals impulsors - o el grup d'empreses del 22@.

L'objectiu no és cap altre que deixar enrere uns anys convulsos i no gaires profitosos per a la ciutat. “El que desitgem és estabilitat política i seguretat jurídica, i apostar, sens dubte, per la Barcelona del sí, com a contrast amb aquesta Barcelona del 'no', que ha tingut en els darrers anys molts altaveus”, ha explicat Montañola en declaraciones a Metrópoli Abierta.

Amb aquesta iniciativa, diversos grups econòmics busquen condensar els seus interessos i una visió de la ciutat que en promogui el creixement. En aquest sentit, una de les peticions prioritàries al poder polític serà resoldre l'ampliació de l'aeroport del Prat. 

Així mateix, per exemple, pretenen tornar a posar sobre la taula el tema de les restriccions als pisos turístics o la delicada situació del taxi, que viu en una tensió gairebé constant amb plataformes com Uber o Cabify. "No es tracta d´anar contra ningú, sinó de defensar coses en positiu, en favor del creixement econòmic", assenyala Montañola.

Prudència davant dels canvis polítics

'Barcelona és bona' comptarà amb la participació de tots aquells particulars o empreses que vulguin donar suport a aquest discurs d'orientació liberal. "El que demanarem és que es prenguin decisions, perquè això ha costat molt en el passat, i com a societat no ens ho podem permetre".

Aquesta iniciativa arriba al mateix temps que la Generalitat viu una reestructuració important del poder polític. Els 'indepes' han perdut la majoria, ERC ha de decidir què farà amb el seu futur (i amb el de Salvador Illa) i els Comuns – màxims representants de la 'Barcelona del no' – tenen assumit que el seu discurs cotitza a la baixa.

➡️ Política

Més notícies: