Pla mig curt de Pedro Sánchez a les portes del Palau de la Zarzuela

POLÍTICA

Pedro Sánchez: de la màquina del fang a una altra crisi diplomàtica, ara per Palestina

El president del Gobierno denuncia el fang en la política actual, tot i que sembla que s'hi troba còmode


Pedro Sánchez iniciava la seva intervenció d'avui al Congrés demanant un "punt i a part" a la "deriva de crispació" que viu la política espanyola. Tot seguit, el president del Gobierno ha decidit titllar de "ultradretans" i "reaccionaris" els seus opositors, els ha acusat -de nou- de promoure "la màquina del fang" i, una altra vegada, ha definit com a "pseudomitjans" aquells mitjans de comunicació que no li ballen l'aigua.

El líder de l'executiu sembla trobar-se molt còmode en aquest fang que diu denunciar. Queda lluny aquell Pedro Sánchez trist i abatut que es va haver de prendre cinc dies de descans per meditar el seu futur. Avui, amb un to altiu i prepotent, el president ha continuat banyant-se en aquest fang que tant sembla molestar-lo per obrir una nova crisi diplomàtica.

Amb la polèmica amb Javier Milei -amb retirada de l'ambaixador espanyol inclosa- encara calenta, Pedro Sánchez s'ha tornat a ficar en un embolic internacional, ara per Palestina.

Fa unes setmanes, la mateixa Yolanda Díaz admetia que ja ha passat gairebé un any des de les eleccions i que aquest govern gairebé no s'havia centrat en el que ha de fer: governar. Tot i així, Pedro Sánchez ha decidit centrar la seva obra en una nova polèmica diplomàtica que ja està tenint les seves conseqüències.

El proper 28 de maig, el Gobierno reconeixerà Palestina com a estat. Així ho ha anunciat avui Pedro Sánchez, seguint el camí que han pres també Irlanda i Noruega. Una decisió que Israel no ha tardat a respondre. Ruptura de les relacions i retirada del seu ambaixador a Espanya per una decisió que consideren una "bogeria" i que generarà "conseqüències greus".

Per a Israel, igual que per a moltes altres persones que ja ho estan denunciant públicament, aquesta decisió del govern de Pedro Sánchez sembla un "premi" al terrorisme de Hamàs. I és que el reconeixement de Palestina coincideix amb la resposta militar d'Israel als atacs del grup terrorista palestí el 7 d'octubre passat. Veurem fins on arriba l'enfrontament amb el govern israelià.

D'aquesta manera, mentre Espanya està en plena crisi diplomàtica amb Argentina i amb Israel, aquest govern continua paralitzat. Ahir, per exemple, el PSOE va ser incapaç d'aprovar el projecte de llei per abolir la prostitució pels vots contraris del PP i de gran part del Frankenstein 2.0, fins i tot de Sumar. Passen els mesos i Pedro Sánchez sembla còmode movent-se entre la màquina del fang i la màquina de fum per distreure el personal mentre que l'única majoria que té al Congrés és la que servirà per aprovar l'amnistia.

➡️ Política

Més notícies: