Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

'Residus en femení', l'última ocurrència del Govern que els obliga a esborrar un tuit

Crítiques sense pietat a les xarxes socials

El Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat ha anunciat a Twitter la celebració del primer Congrés de Residus a Femení. El Govern ha hagut d'esborrar el tuit poc després davant l'enrenou que s'ha format. Això sí, l'acte segueix dret, com s'anuncia a la mateixa pàgina web del Govern.

El primer Congrés de Residus a Femení de Catalunya se celebrarà el proper dimarts 12 de desembre, a Barcelona. Es tracta d'un esdeveniment que pretén impulsar el paper de les dones al sector dels residus. Un sector masculinitzat, ja que més d'un 70% del personal contractat són homes, i les dones reben pitjors càrrecs.

L'esdeveniment ha desfermat les rialles i la indignació per igual a les xarxes socials. “Ja n'hi ha prou de ximpleries pagades amb diners públics”, va comentar Oriol Figuerola, d'Aliança Catalana, i es pregunta “quant temps més ho haurem de suportar”. En un altre missatge es pot llegir “si us plau, parin el tren que baixo”.

Han hagut d'esborrar el tuit

Poc després el Govern ha eliminat el tuit on anunciava la celebració de l'esdeveniment. Cosa que també ha desfermat les rialles entre els internautes, que no donen crèdit a la deriva de les polítiques del Govern. Riuen perquè Acció Climàtica i Igualtat “han hagut d'esborrar el tuit sobre els residus en femení”.

“Si no fos pels diners que ens costen aquestes babades, seria per posar-se a riure”, és un dels comentaris. També assenyalen que tot és “corrupció pura i dura, excuses per treure'ns els diners”. En definitiva, la crítica a la deriva woke del Govern, que fa temps que és al punt de mira per aquest tipus de propostes.

Acte amb Tània Verge

Segons el mateix Govern, "el congrés neix per impulsar una nova visió del sector, per visibilitzar i connectar les dones professionals de lʻeconomia circular". A la jornada "es parlarà de les empreses de residus liderades per dones i el rol de les dones a l'economia circular". Es debatrà “la importància de la diversitat de gènere en un àmbit amb predomini masculí”.

L´acte comptarà amb la presència de la consellera d´Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que s´encarregarà del tancament. L'objectiu final és compartir experiències, analitzar problemes i cercar solucions. De fet, el mateix Govern assenyala que pretén ser la primera de moltes altres trobades al sector.

➡️ Política

Més notícies: