Dues dones davant d'un fons amb el logotip de “comuns”.
POLÍTICA

Rescaten un vídeo d'Ada Colau que deixa en evidència els Comuns per la Copa Amèrica

Els Comuns encara estan immersos a reconstruir el seu relat i això no està exempt de contradiccions

Els Comuns s'estan significant molt durant els darrers mesos. Després de diversos fracassos electorals, els d'Ada Colau i Jessica Albiach han tornat al seu discurs més reivindicatiu. Critiquen la massificació turística, el preu de l'habitatge, la desnaturalització de la ciutat o els grans esdeveniments socials i esportius.

Si parlem ara d'esdeveniments, parlem de la Copa Amèrica. Aquesta competició esportiva és un altre exemple d'un debat clàssic a Barcelona. Per a alguns, porta riquesa i visibilitat, per a altres, en canvi, converteix la ciutat en un parc d'atraccions. Entre aquests darrers, es troben els Comuns.

Jessica Albiach, Ada Colau i Yolanda Díaz aplaudint somrients en un acte públic

La secció barcelonina del partit, Barcelona en Comú, està molt activa aquests dies criticant l'esdeveniment. Parlen que el barri de la Barceloneta viu “un escenari de saturació”, i es pregunten de manera crítica “Què més queda per venir?”.

Així ho expressaven a través de xarxes socials:

En el mateix sentit, cal recordar que els Comuns també han renegat de la desfilada de Louis Vuitton, que venia inclòs a la Copa Amèrica. Fa uns quants mesos, Jaume Asens aplaudia les manifestacions dels veïns contra la desfilada. “Orgull de veïns i veïnes”, va dir:

Però el ciutadà té memòria i recorda que els Comuns han governat durant vuit anys a l'Ajuntament de Barcelona, que formen part del Gobierno central i que tenen una aliança prioritària amb el PSC.

Tot i que, en realitat, el que els ciutadans recorden amb especial claredat és la persona que va reivindicar la celebració de la Copa Amèrica: Ada Colau.

Les paraules de l'exalcaldessa

“Avui Barcelona celebra una altra gran bona notícia, i és que la nostra ciutat acollirà la Copa Amèrica de Vela el 2024”. Amb aquestes paraules s'expressava Ada Colau quan encara era alcaldessa de Barcelona.

A més de reivindicar la importància de l'esdeveniment, l'exalcaldessa va plantejar uns arguments que són els que, ara, critica el seu partit.

Parlava, per exemple, que “es tracta d'una competició on, més enllà dels dies de l'esdeveniment, els equips participants fan grans inversions en innovació i que, per tant, tenen un impacte econòmic sostingut durant els dos anys previs a la regata”.

Els usuaris en xarxes socials han reaccionat de manera força irada a aquesta publicació. Acusen els Comuns d'hipòcrites i intentar amagar la realitat. Potser aquesta és una de les raons que expliquen que el partit cotitzi a la baixa.

➡️ Política

Més notícies: