Persones en una platja amb banderes palestines i pancartes, algunes de les quals estan assegudes sota para-sols mentre d'altres estan dretes, una sostenint una bandera.
POLÍTICA

Rescat de ninots a la platja: l'última 'performance' propalestina a Barcelona

Els usuaris ja estan força farts de l'infantilisme polític en alguns temes: 'quin ridícul...'

A ningú li sorprèn ja el fet que les protestes dels sectors progressistes a Catalunya no es caracteritzen precisament per la seva radicalitat.

Per contra, es caracteritzen més aviat per estar de vegades molt a prop de la paròdia. En aquest sentit, la CUP ha deixat estampes pintoresques, tot i que durant els darrers mesos l'ANC ha fet seriosos mèrits per agafar el testimoni.

En qualsevol cas, el darrer exemple té a veure amb la guerra a la Franja de Gaza. Diumenge passat, un grup de prop de setanta persones va protagonitzar un gest simbòlic a la platja de la Nova Icària, a Barcelona, per mostrar el seu suport a la causa palestina.

Persones en taules de surf sostenint una bandera palestina al mar.

Aquest gest simbòlic va consistir en el rescat d'uns ninots que representaven nens palestins. Des de l'aigua i des de la sorra, els organitzadors van protestar amb banderes i simbologia palestines. Així mateix, van llegir un manifest en què van denunciar que “l'economia no ho és tot”.

Reaccions força negatives

La lògica de la protesta es va desenvolupar tal que així: els manifestants van ajuntar tres taules de pàdel surf al mig de l'aigua i allà van situar diversos ninots, que representaven els nens palestins. Tot seguit, un grup de persones van anar –“fent apnea”, explica la crònica de Betevé – fins a la plataforma.

Un cop a la plataforma, els apneistes lliuraven una bandera de Palestina als seus companys. Finalment, simulaven un rescat dels nens/ninots amb una barca de salvament, tot això alhora que convidaven els presents a nedar per salvar ninots.

Comú en aquests casos, els manifestants van llegir un manifest. Van remarcar que el simulacre del rescat amb ninots és una “acció política”, que té com a objectiu enviar un missatge clar a les institucions: “prou complicitat” amb l'Estat d'Israel.

En aquest sentit, han denunciat que ara com ara tot són "bones paraules" perquè el "tràfic d'armes" amb Israel continua. De la mateixa manera, van voler insistir que “l'economia no ho és tot”.

La reacció dels usuaris a les xarxes socials no va ser gaire positiva. La gent està una mica cansada de les performances relacionades amb temes polítics molt complexos.

"Quin ridícul... si jo fos pro-Palestina, em faria vergonya que fessin aquestes ximpleries", "A Palestina li falta gent preparada com vosaltres", "Com ens agrada fer-nos veure i infantilitzar problemes complexos per presentar-nos com a moderns i moralment superiors".

➡️ Política

Més notícies: