Muntatge de Jordi Guirado (Vox) amb Basha Chengue i Xavier Pellicer (CUP)

POLÍTICA

El repte d'un regidor de Vox a la CUP: 'Si ho fan, deixo la política'

Jordi Guirado, regidor de Vox a Sant Cugat, va desafiar els 'cupaires' via Twitter amb un repte peculiar

A les passades eleccions municipals del 28 de maig Vox va irrompre amb força en molts ajuntaments de Catalunya.

Un d'aquests ajuntaments va ser el de Sant Cugat del Vallès. El partit d' Ignacio Garriga va obtindre el 6,24% dels vots, 2 regidors i un vocal a Valldoreix.

Des de la seva entrada al consistori, Vox ha fet de la lluita contra les ocupacions il·legals un dels seus fronts de batalla al municipi. Zones com Valldoreix es veuen afectades des de fa anys per aquesta problemàtica. Especialment després del govern del tripartit d'esquerres que va patir Sant Cugat del 2019 al 2023.

Fotomuntatge d'un home obrint una porta i imatge amb un feix de bitllets

El repte de Jordi Guirado a la CUP

Fa només uns dies coneixíem les declaracions de Basha Change on vinculava les alarmants xifres de presos estrangers a Catalunya amb l'arbitrarietat judicial.

La realitat és una altra de molt diferent. I és que el fenomen de la delinqüència a mans d'estrangers no és una cosa que respongui a una única causa, com alguns insisteixen.

La CUP és coneguda per unir-se, des de fa temps i juntament amb altres partits de Catalunya al “volem acollir”. Un lema simple però efectiu, que ha servit al separatisme i l'esquerra per reivindicar que Catalunya és solidària i sensible amb la immigració il·legal.

Davant aquesta situació i cansat del cinisme d'uns i altres, Jordi Guirado, regidor de Vox a Sant Cugat, va reptar als càrrecs de la CUP:

El regidor de Vox desafiava els càrrecs de la CUP que tenen cases a la Cerdanya o l'Alt Empodrà a tenir un gest. Concretament els convidava a permetre que, a les seves propietats, “s'instal·li de forma gratuïta una família de sarraïns nouvinguts”.

A canvi prometia “ abandonar la política i tornar a exercir com a mestre”.

A cal ferrer, ganivet de fusta

Més enllà de l'anècdota del desafiament de Guirado a la CUP, la realitat és tossuda. I és que el 2016 la CUP apostava per permetre les ocupacions il·legals a les segones residències.

Una proposta que segurament no va fer gaire gràcia a un dels diputats autonòmics que aleshores tenien els antisistema.

Segons la seva última declaració de béns al Parlament, del 2015, el diputat Benet Salellas posseïa dues cases, tres locals i sis finques rústiques. La majoria de propietats procedien d'herències o donacions. Les mateixes herències que després la CUP no dubta a criminalitzar i demanar que es gravin amb impostos.

Primer pla de Carles Riera amb cara seriosa, portant ulleres de pasta i boina mentre atén periodistes

Actualment, la CUP també comptaria, segurament, amb l'oposició de dos dels seus diputats. És el cas de Dani Cornellà i Carles Riera. El primer és propietari duna segona residència i el segon té una finca rústica dubicació desconeguda.