Muntatge del desnonament del Raval i de l'Audiència Pública de Ciutat Vella
POLÍTICA

Un ex de la CUP: 'Els reincidents són pobres que han de robar per sobreviure'

L'activista prokupació Santi Aranya demana la dissolució dels antiavalots i que la policia no entri al Raval

El desnonament d'uns habitatges al barri del Raval, a Barcelona, va acabar amb escenes de tensió entre els manifestants i la policia. La protesta va ser organitzada pel Sindicat de l'Habitatge del Raval, que va fer una crida a protegir els habitatges. Un ex de la CUP, Santi Aranya, ha carregat durament contra la policia a l'Audiència Pública de Ciutat Vella.

L'Audiència Pública és un fòrum ciutadà on hi ha els càrrecs municipals i la ciutadania per presentar i debatre propostes. En aquest cas, la trobada ha comptat amb la intervenció de Santi Aranya. Es tracta d'un conegut activista okupa de la ciutat i que va ser a les llistes de la CUP a Barcelona.

"Vull parlar de criminals multireincidents", ha dit l'activista dirigint-se a Albert Batlle, tinent d'alcalde i regidor de seguretat. “Però no dels que vosaltres assenyaleu amb posicions obertament racistes. Veïns pobres que han de robar per sobreviure per culpa de les vostres polítiques neoliberals i racistes i del sistema capitalista que vosaltres defenseu”.

Els criminals multireincidents segons els antisistema

L'activista anticapitalista es refereix als “criminals multireincidents reals” que “ahir em van donar cops de puny a les costelles, em van recargolar el braç, em van donar cops al cap”. També descriu que es va marejar, i que “tres es van llançar a sobre meu a terra”. Afegeix que no va anar només a ell, sinó “a desenes de xavals del barri que lluiten pel seu futur”.

Aranya assenyala directament els antiavalots, “criminals multireincidents que cada dia desnonen amb violència les nostres veïnes”. Diu que el desnonament d'ahir va ser “un crim” i un “acte innecessari”, ja que els pisos pertanyen a un fons voltor que té milers de vivendes buides. Posa en qüestió les mesures antidesnonaments del Govern, i assegura que “al sistema capitalista el dret a l'habitatge mai estarà garantit”.

L'activista es va dirigir al regidor per retreure-li que “el que vau fer ahir, amb 200 persones a la porta, va ser una irresponsabilitat”. A més demana que mirin les agressions una a una a les imatges perquè “aquests criminals no tornin a agredir els nostres joves a Ciutat Vella”. Demana la dissolució dels antiavalots i “que la policia no torni a entrar als nostres barris”.

El Raval, paradís de la droga i la delinqüència

Activistes i entitats dels moviments socials han compartit ja aplaudit a les xarxes socials la intervenció de Santi Aranya. Aquest ironitza amb la multireincidència, però la realitat és que el Raval és el paradís de la droga i la delinqüència. Un dels problemes principals són els narcopisos, utilitzats com a punts de venda de droga i on es produeixen freqüents baralles i agressions.

Als carrers de Ciutat Vella els ionkis i els delinqüents campen a gust causant una inseguretat que ni l'augment d'efectius policials pot controlar. La delinqüència ha esdevingut el principal problema de Barcelona. Segons dades oficials, és la segona capital d'Europa amb més robatoris i robatoris amb violència.

A més, segons la darrera junta local de seguretat, 500 persones han comès més de 6.000 delictes i els cinc primers acumulen més de 200 detencions. Fins i tot el Govern reconeix que la multireincidència ja és el principal problema de seguretat a Catalunya. Però per a la CUP els criminals multireincidents no són els que roben o maten sinó la policia… el món al revés.

➡️ Política

Més notícies: