Primer pla de Sílvia Orriols somrient lleugerament amb la boca tancada
POLÍTICA

Sílvia Orriols desmunta el relat de la CUP sobre Israel: 'És infumable'

Es fa viral un vídeo de la líder d'Aliança Catalana en un debat a l'Ajuntament de Ripoll sobre la situació a l'Orient Mitjà

Com en molts altres municipis, la CUP de Ripoll va presentar una moció a l'Ajuntament de Ripoll contra Israel. Aquesta moció, en què es criticava els israelians, va ser aprovada gràcies als vots de la mateixa CUP i també de PSC, ERC i Junts. Qui es va oposar frontalment al text presentat pels anticapitalistes va ser Aliança Catalana. Sílvia Orriols, líder del partit i alcaldessa de la localitat, va fer un discurs en contra del posicionament dels cupaires que s'ha fet viral a les xarxes socials.

A la seva declaració, que dura uns tres minuts, Sílvia Orriols fa un repàs considerable a la CUP i al seu posicionament respecte a la guerra a Israel i Gaza. Ja des de l'inici, l'alcaldessa de Ripoll deixa clar que “el meu equip de govern no aprovarà aquesta moció perquè aquest text és infumable”. I, posteriorment, passa a justificar el posicionament d'Aliança Catalana amb una anàlisi que ha estat molt aplaudida a les xarxes socials.

"Israel no encapçala cap procés de colonització, els àrabs palestins no constituïen cap estat ni govern quan es va proclamar l'estat d'Israel, no existia cap estat palestí, ni n'ha existit mai cap", puntualitza. "Però més enllà de la història, que és complexa, no poden comparar una organització terrorista islàmica amb el govern d'un estat democràtic", afegeix. "No poden demanar que Israel freni la contraofensiva sense exigir abans que els terroristes de Hamàs alliberin els ostatges", els retreu.

Sílvia Orriols també recorda que "Gaza ha rebut milions en ajudes humanitàries i els seus líders, en lloc de construir una societat del benestar, han comprat coets per assassinar jueus". Per això, els diu que "no poden culpar Israel de l'estat de pobresa i decadència de Gaza". A més, exposa que "mentre el govern d'Israel ha invertit en seguretat i benestar per als seus ciutadans, Hamàs s'ha amagat covardament darrere de la població civil palestina, a qui utilitzen com a carn de canó".

Sílvia Orriols en una roda de premsa a Ripoll el 14 de juny de 2023

Durs retrets a la CUP: 'Sort que sou laics'

Més enllà de les seves paraules respecte al conflicte, Sílvia Orriols també llança durs retrets a la CUP pel seu posicionament els darrers dies. "Comptes oficials del partit que representen llancen a les xarxes missatges com 'del riu fins a la mar', una expressió que fan servir els islamistes radicals per referir-se a l'extermini del poble jueu", explica. I afegeix que "membres de les joventuts del seu partit cremen banderes d'Israel, alineats amb grups d'homes que s'agenollen per resar cinc vegades al dia i amb grups de dones que es tapen els cabells, violant les llibertats occidentals. Sort de ser un partit laic, el seu"

➡️ Política

Més notícies: