Primer pla de la reina Letizia feliç amb unes arracades de cèrcols platejats
POLÍTICA

La reina Letizia desferma la polèmica en parlar de política: 'Pitjor que Yolanda Díaz'

Es va deixar anar amb una defensa de la teoria del decreixement

La Reina Letizia va participar divendres passat en una dissertació sobre el canvi climàtic, en el marc del seminari “Llengua i periodisme”, a la Rioja. Poc acostumada a parlar de política, els seus arguments no van deixar indiferent ningú. Hi ha qui fins i tot la compara pejorativament amb Yolanda Díaz.

La Reina va voler fer una classe magistral en defensa de la teoria del decreixement, vinculada a l'ecologisme i els moviments d'esquerra. El resultat va ser una exposició inconsistent les imatges de la qual no han trigat a fer-se virals. "No és aquesta, sens dubte, la millor imatge de la Corona", apunten.

A més, assenyalen la hipocresia de defensar "la reducció dràstica del consum d'energia" com va fer Letizia, "mentre viuen com a reis". Per a molts es tracta de simple postureig per agradar a l'esquerra. Però altres recorden que "per molt que intenti anar de progre, tractaran per tots els mitjans dʻeliminar la Corona".

La Reina Letizia sobre el decreixement

L'acte comptava amb la participació de la Reina Letizia, que per a sorpresa de tots va prendre la paraula per dir la seva. Va ser mentre es parlava sobre l'objectiu de reduir un 55% les emissions per al 2030. La reina va treure a col·lació “una teoria que porta diverses dècades, la del decreixement desvinculat del PIB i la inflació”.

Primer pla Letizia amb rostre seriós

La Reina va voler demostrar el seu coneixement esmentant “Antonio Turiel, del CSIC, i altres catedràtics de Valladolid i l'Autònoma de Barcelona”. Es tracta de teòrics que, com ella mateixa va explicar, “plantegen que desenvolupament i sostenible ja no pot ser. I aleshores parlen de decreixement, consumir menys, en definitiva”.

Més tard, va tornar a intervenir per plantejar la pregunta de “si creieu que l'activisme ha contribuït que els missatges lligats al canvi climàtic arribin a la població”. Letizia va esmentar organitzacions com Greenpeace o Rebel·lió. Una intervenció que va ser molt aplaudida per organitzacions ecologistes i de desobediència civil.

Un ministre de Sánchez la deixa en evidència

La Reina Letizia va esmentar Rebel·lió Científica, una organització els membres de la qual s'enfronten a un any i mig de presó per llançar remolatxa amb cacau a la façana del Congrés dels Diputats. L´organització l´ha convidat formalment a formar part del moviment. “Amb els teus recursos, els teus contactes i el teu altaveu mediàtic, acceptem que col·laboris de manera activa i desídia en la lluita”, van anunciar.

Curiosament va ser un exministre de Sánchez, José Luis Escrivá, que va deixar en evidència la Reina Letizia. “Cal baixar el nivell de preocupació, jo entenc que aquest repte es podrà superar sense necessitat d'anar al decreixement ia la caiguda del consum. Aquesta teoria em sembla una feblesa extrema”, va argumentar.

La seva majestat va rebre moltes crítiques per alinear-se amb el corrent ecologista i de l'Agenda 2030. cirurgies i gimnàs", diu un usuari a X. També afirmen que "els portaveus d'aquestes escombraries ideològiques solen viure tots a l'opulència".

➡️ Política

Més notícies: