Primer pla de Sílvia Orriols i de fons una imatge de Pere Aragonès capcot
POLÍTICA

La Generalitat veta Sílvia Orriols en un acte a Ripoll

L'alcaldessa de Ripoll havia estat convidada en un dinar amb un alt càrrec de la Generalitat de Catalunya, que ha amenaçat de no assistir-hi si hi havia la líder d'Aliança Catalana


Aquest dijous, 28 de novembre, el Secretari de Treball de la Generalitat de Catalunya, Enric Vinaixa Bonet, participa en un dinar amb empresaris a Ripoll. Un acte organitzat per diverses empreses, entre les quals Canal Taronja, un mitjà de comunicació d'Osona i el Bages.

Com és habitual en aquests casos, l'organització de l'acte ha convidat dirigents polítics del Ripollès, cosa lògica quan un alt càrrec del Govern visita algun municipi català. En aquest cas, fa unes quantes setmanes el regidor de Promoció econòmica de l'Ajuntament de Ripoll, Guillem Barranqueras va ser convidat juntament amb l'alcaldessa Sílvia Orriols. Tots dos són d'Aliança Catalana, partit que va guanyar les eleccions municipals del 28 de maig passat, fa sis mesos.

Just fa unes hores, Enric Vinaixa ha vetat els dos càrrecs electes, assegurant, segons fonts municipals, que "no assistiria a l'acte si havia de compartir espai amb representants del govern municipal de Ripoll". No cal recordar que tant Oriols com el seu regidor són càrrecs electes d'un partit amb representació tant al consistori com al Consell Comarcal.

Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols

L'equip de govern de l'Ajuntament de Ripoll ha volgut mostrar a e-Notícies "la seva perplexitat i indignació davant aquests fets, en considerar-los una vulneració inacceptable del dret de representació política dels ripollesos".

"Lamentem profundament que hi hagi representants del govern que només acceptin el resultat de les urnes quan aquests afavoreixen el seu partit. En canvi, menyspreen i arraconen la resta d'opcions polítiques, atemptant contra la diversitat ideològica de la societat civil", asseguren des de Ripoll. El veto és inaudit i històric. No havia succeït en democràcia a Catalunya, cosa que no s'expliquen des d'Aliança Catalana: "Lamentem alhora, que en comptes d'excloure els totalitaris que no respecten el lliurepensament, els organitzadors hagin decidit excloure el govern legítim i democràtic de Ripoll" .

No és la primera vegada que el Govern de la Generalitat de Catalunya menysprea Sílvia Orriols, a qui titlla d'"extrema dreta". Tot i el seu creixement i popularitat, evita a més preguntar per ella i el seu partit a les enquestes del CEO. El govern de Sílvia Orriols, però, no s'amaga i assegura que el veto de Vinaixa és una "decisió que al nostre parer debilita la democràcia i legitima qui pretén imposar amb amenaces i coaccions, el pensament únic".

Aliança Catalana té intenció de presentar-se a les properes eleccions al Parlament i potser és un dels motius pels quals rep el veto continu del Govern d'ERC. Els càrrecs electes de Ripoll, però, semblen tenir-ho clar: "Malgrat els menyspreus i mostres de radicalisme dels opositors polítics, aquest govern es mantindrà ferm en els seus principis i en la defensa dels drets, llibertats i interessos dels vilatans de Ripoll ".

➡️ Política

Més notícies: