Muntatge amb un pla mitjà curt de Rishi Sunak alçant el dit índex amb una bandera trans de fons
POLÍTICA

El Regne Unit trenca el tabú: 'Un home és un home i una dona és una dona'

El primer ministre Rishi Sunak ha carregat contra la ideologia trans

El primer ministre britànic, Rishi Sunak, ha destapat la caixa dels trons en denunciar sense embuts la imposició de la ideologia trans. Ho ha fet durant el seu discurs a l'acte de cloenda del congrés del Partit Conservador. “Un home és un home i una dona és una dona”, ha dit, “és de sentit comú”.

La polèmica ha esclatat al Regne Unit després que el ministre de Sanitat, Steve Barclay, anunciés que els homes trans ja no podran entrar als espais reservats per a dones als hospitals. El primer ministre ha sortit a defensar-lo amb un contundent discurs que està inundant les xarxes socials.

Sunak ha fet referència a l'educació a les escoles i la situació als hospitals per carregar contra la ideologia trans. Afirma que hi ha coses que no estan en discussió. Amb això trenca el tabú i es posa al capdavant de l'ofensiva contra el discurs predominant als països occidentals.

'No ens haurien d'intimidar'

Segons Rishi Sunak, la ideologia trans ha generat un debat absurd sobre coses que no tenen cap discussió. "La gran majoria de la gent treballadora està dʻacord amb això", ha dit. I aquesta és la posició que defensen els conservadors britànics sobre un debat que genera cada cop més divisió.

“Tampoc hauria de ser polèmic que els pares sàpiguen què s'ensenya als seus fills a l'escola sobre les relacions”, ha afirmat el primer ministre britànic. I ha afegit que "els pacients haurien de saber quan als hospitals es parla d'homes o dones".

Aleshores ha arribat el moment clau del seu discurs: “No ens haurien d'intimidar ni fer-nos creure que les persones poden ser del sexe que vulguin ser. Un home és un home i una dona és una dona, és de sentit comú”. Les seves paraules han suscitat l'ovació dels que eren al congrés, i han desencadenat la polèmica més enllà de les seves fronteres.

Gir conservador

El Partit Conservador no aixeca cap i segueix molt lluny del Partit Laborista que, si avui se celebressin unes eleccions, arrasaria. La situació econòmica, el fiasco de les polítiques migratòries i la crisi de confiança del govern aboquen un escenari preocupant per als conservadors. El congrés ha servit a Rishi Sunak per apuntalar el gir cap a la dreta amb la intenció de remuntar a les enquestes.

Captura d'un vídeo on es veu el primer ministre britànic Rishi Sunak amb el lema Stop the boats

El Govern de Rishi Sunak ha fet un pas més a les polítiques per frenar la immigració al Regne Unit. El mateix primer ministre ha amenaçat amb retirar-se dels convenis internacionals sobre drets humans. "Faré el que calgui", ha promès, "per frenar l'entrada d'immigrants il·legals al país".

També ha anunciat la intenció d'enderrocar les polítiques verdes per alleujar l'economia de les famílies pobres. Ha carregat contra els excessos dels drets socials i ha reiterat la intenció d'aplicar més mà contra la inseguretat. És en aquest context on ha pronunciat les seves paraules sobre la ideologia trans.

➡️ Política

Més notícies: