Muntatge de Silvia Orriols i Fredi Bentanachs
POLÍTICA

Un regidor de Junts surt en defensa de Sílvia Orriols

Fredi Bentanachs, fundador de Terra Lliure i admirador de Puigdemont, ara difon els missatges de l'independentisme ant

Després de diversos anys transitant pel camí de la transversalitat, Junts ha fet un gir que porta el partit cap a la dreta. La intenció és competir amb l'independentisme radical i identitari que representa Aliança Catalana. El partit de Carles Puigdemont tem que les bases decebudes es passin a la formació que lidera Sílvia Orriols.

No n'hi ha per menys, ja que fins i tot els seus regidors estan començant a donar mostres públiques de suport a aquest partit. És el cas de Fredi Bentanachs, un històric militant independentista que ara és edil de Junts a Sanaüja (Lleida). “Tots els oracles dels partits, des d'ERC fins a Junts, han trobat el remei a les covardies a Sílvia Orriols, el boc expiatori de tots els seus mals”.

Bentanachs representa una part important de l'independentisme indignat amb els partits tradicionals i el seu abandó de la via unilateral. Els pactes amb el PSOE han estat la gota que ha fet vessar la seva paciència. Ara es regiren contra els vells dirigents assenyalant Sílvia Orriols amb nova líder del moviment.

D'admirador de Carles Puigdemont a fan de Sílvia Orriols

Fredi Bentanachs, ara a les files de Junts, és un dels fundadors de l'organització terrorista Terra Lliure. També als anys vuitanta va impulsar el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i posteriorment es va apuntar a Estat Català. En els darrers anys ha mostrat la seva admiració i fidelitat a Carles Puigdemont, a qui ha anat a visitar Waterloo per fer-se una foto al costat.

Ara sembla que ha canviat la seva admiració per Puigdemont per l'afinitat amb Orriols i el seu projecte. En un article a L'Unilateral, explica que va conèixer Sílvia orriols quan ella tenia 18 anys i va ingressar a Estat Català procedent de la JERC. “Vam decidir que aquella noia espavilada i amb un bon discurs donés el seu primer míting”.

Bentanachs defensa Orriol com algú que sempre ha militat en “l'independentisme clàssic”. En canvi, critica els “agitadors” que van increpar a Ripoll “l'alcaldessa escollida democràticament”. "Sembla que l'odi i el suposat feminisme de les institucions vagin en una altra direcció en aquest cas", expressa.

Per a Bentanachs, “que uns pretesos oracles de moral molt dubtosa pretenen imposar-nos als altres les seves idees socials aberrants, demostra la seva falsa moral”. A més, critica que aquests “supòsits esquerrans” vagin “repartint carnets de qui és feixista i qui no, qui és de dretes i qui no”. Per si hi havia cap dubte, Bentanachs deixa clar que “el feixisme és el 155, el PSOE, el PP, Vox i els Comuns, amb el suport incondicional d'ERC i el silenci de Junts”.

Fredi Bentanachs defensa Sílvia Orriols

Bentanachs relaciona els fets ocorreguts amb l'abandó del referèndum de l'1-O i la via unilateral. “La desmobilització, la desmotivació i la desesperança creen un terreny adobat perquè arribistes, oracles de saló, botiflers i covards facin la seva a costa de vendre el poble”. L'edil fa una defensa pública de Sílvia Orriols.

“Vull expressar com a regidor independent per Junts la meva total solidaritat amb Sílvia Orriols, al marge de les nostres discrepàncies”, afirma. Bentanachs considera “imperdonable el calvari que està patint l'alcaldessa”. El cas no és aïllat, i forma part d'una tendència creixent a les bases de Junts, més properes a l'espai d'Aliança Catalana que no pas el d'ERC i la CUP.

A les seves xarxes socials, el regidor de Junts reprodueix discursos i declaracions en contra de la islamització de Catalunya. Publicacions com “els nostres polítics han iniciat una guerra contra el nostre poble”, fent referència a la connivència del Govern amb l'Islam.

➡️ Política

Més notícies: