Xavier García Albiol mirant a càmera i somrient davant d'una paret blanca.
POLÍTICA

La reflexió de Xavier García Albiol sobre la immigració que ha arrasat a les xarxes

L'alcalde de Badalona reivindica l'expulsió de delinqüents estrangers tot obrint un interessant debat al seu compte d'X

El debat sobre la gestió de la immigració ha arribat per quedar-se. No només a Catalunya o a la resta d'Espanya, també a Europa. L'auge de partits identitaris com Vox, els Germans d'Itàlia de Giorgia Meloni, Alternativa per a Alemanya, l'Agrupació Nacional de Marine Le Pen o el Partit per la Llibertat de Geert Wilders als Països Baixos en són un clar exemple. Tots porten com una de les seves propostes principals la qüestió migratòria en els seus respectius programes i no fan més que pujar elecció rere elecció.

Sobre aquest tema ha parlat aquesta setmana Xavier García Albiol. L'alcalde de Badalona del Partit Popular va fer una reflexió a les seves xarxes socials que va generar un intens debat. Molts van donar suport a les seves paraules i altres van puntualitzar diferències respecte al seu posicionament. En qualsevol cas, la seva publicació va arrasar, ja que no només porta més de 5.000 'm'agrada', sinó que ha tingut un abast de més de 230.000 visualitzacions.

"El debat sobre la immigració al nostre país no és immigració sí o immigració no. Aquest plantejament la majoria el té superat. El debat real a la societat està en si un estranger que delinqueix pot continuar tenint el dret de viure entre nosaltres o no. I jo sóc dels que té molt clar que no”, va exposar Xavier García Albiol.

Molts usuaris van mostrar suport a les paraules de l'alcalde de Badalona. Això sí, el debat obert per Albiol també va generar molts altres comentaris. Més enllà de les habituals acusacions de "xenòfob" i similars, molts altres usuaris opinaven que el debat sobre la immigració no s'ha de cenyir únicament als que delinqueixen.

Hi havia qui defensava que, més enllà de la qüestió sobre la inseguretat, una política descontrolada sobre immigració provoca el col·lapse de serveis públics, conflictes culturals o explotació laboral. I demanaven que el debat girés al voltant de la immigració legal i la immigració il·legal.

Diversos centenars d'usuaris van comentar la publicació de Xavier García Albiol, generant-se així un debat sobre la qüestió migratòria que, moltes vegades, només es pot tenir a les xarxes socials. I és que, en plens municipals, parlaments autonòmics o fins i tot al Congrés moltes vegades no es poden debatre aquest tipus de qüestions per una esquerra intransigent que prefereix no parlar del tema amb l'excusa que això “alimenta l'extrema dreta”. Sense adonar-se que, moltes vegades, el que alimenta precisament aquest tipus de partits és no parlar d'una qüestió que cada dia preocupa més als ciutadans.

➡️ Política

Més notícies: