Primer pla de Xavier García Albiol fent un petó a la vara d'alcalde de Badalona i mirant fixament a càmera
POLÍTICA

La reflexió viral de Xavier García Albiol arran de l'èxit del PP a Catalunya

Els populars han estat els que més han crescut gràcies a la defensa del model implantat a Badalona

El PP ha estat el partit que més ha crescut en vots i en escons a les eleccions del 12 de maig a Catalunya. Els populars han absorbit bona part el vot de Ciutadans, defensant el model de mà dura contra la delinqüència i l'okupació que practica l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Aquesta mateixa setmana, el mateix Albiol ha llançat una interessant reflexió sobre aquests temes que fins fa poc eren tabú a Catalunya.

L'alcalde de Badalona es refereix a una anàlisi d'El Español sobre la transferència del vot a les eleccions catalanes. Segons aquesta anàlisi, 25.000 dels 342.000 vots obtinguts pel PP provenen del PSC i 114.000 de l'abstenció. Una realitat que ha servit a Xavier García Albiol per fer una reflexió que va ser ràpidament compartida i comentada a través de la plataforma X.

"Donar veu als problemes d'inseguretat i d'okupació il·legal que tenen els ciutadans, com hem fet durant aquesta campanya, no és de dretes o esquerra", afirma l'alcalde de Badalona. I afegeix que “és un problema que afecta i preocupa tothom”. La seva reflexió ha rebut l'aprovació de molts, fins i tot de gent que assegura estar als antípodes de Xavier García Albiol.

Aplaudeixen les paraules de l'alcalde

El PP va recórrer al model defensat per Albiol a Badalona per fer una accelerada final els últims dies de campanya i ampliar distàncies amb Vox. Fa temps que Albiol defensa mesures com un control migratori més gran i més mà dura contra l'okupació i la delinqüència. Unes idees que permeten al PP competir al mateix terreny que Vox, i que explica en bona mesura el seu gran èxit electoral.

De fet, als comentaris a la seva publicació a X suggereixen apartar la direcció que encapçala Feijóo per apostar per un perfil més contundent com el d'Albiol. L'èxit d'Alejandro Fernández suposa també un suport al sector enfrontat a la direcció nacional actual, i a perfils com el d'Isabel Díaz Ayuso. Es tracta de la línia dura del PP que atrau votants més dretans procedents de Vox.

A més, Albiol ha llançat una altra reflexió sobre el resultat electoral del 12-M, com a advertiment. "Qui cregui o pensi que l'independentisme ha desaparegut per art de màgia, s'equivoca, l'independentisme no ha anat a votar però segueix aquí", ha afirmat. La pujada del PP a Catalunya sota el lideratge d'Alejandro Fernández també és un missatge a Feijóo, d'intransigència amb l'independentisme.

➡️ Política

Més notícies: