Primer pla d'Iker Jiménez posant per a la premsa i fent cara seriosa

POLÍTICA

La reflexió viral d'Iker Jiménez sobre els terroristes de Moscou i el bonisme

El presentador ha esclatat davant la complaença de molts mitjans que han arribat a anomenar-los 'pobres nois'

El bonisme de l'esquerra no té límits, i ha quedat demostrat una vegada més amb el tractament mediàtic de l'atemptat de Moscou. El presentador Iker Jiménez ha esclatat en escoltar com a Todo Es Mentira del canal Cuatro els anomenaven “pobres nois”. La seva reflexió és compartida per centenars d'internautes, farts d'escoltar com victimitzen els atacants i s'obliden dels morts.

“Pobres TaChicos de Tadjikistan, floretes eren, només degollaven a terra després de metrallar civils”, escriu Iker tirant d'ironia. Respon així a les paraules d'Elena, una resident a Moscou entrevistada al programa de Risto Mejide. “Imagino l'al·lucineig dels meus companys”, afegeix el presentador d'Horizonte.

Per Iker, “aquests tadjiks són fills de satanàs pel que han fet” i “anomenar-los pobres és una ofensa”. Un comentari apunta que és “hibristofília”, una malaltia greu que “consisteix a sentir atracció o compassió per persones que han comès algun tipus de delicte o crim”. Aquests dies n'hem vist diversos exemples a les xarxes socials, on hi ha qui fa èmfasi en les tortures cap als terroristes que en el seu absolut menyspreu per la vida de més de 130 morts i 100 ferits.

Pobres nois o fills de satanàs?

Una mostra del bonisme l'encarna Marta Rebón, escriptora i traductora, per a qui “les tortures als presumptes terroristes tadjiks són una altra mostra de la injustícia de Rússia”. Rebón s'ha mostrat molt preocupada perquè “a un ho han portat inconscient, a un altre sense un ull, a un altre li van tallar l'orella”. Considera que és “una aberració”, encara que li responen que l'aberració és “entrar a un teatre i carregar-se 130 persones”.

Una cosa semblant va passar després dels atemptats del 17-A a les Rambles de Barcelona. L'esquerra va posar el focus en els terroristes més joves i el procés de radicalització que va donar a entendre que aquest va ser aliè a la seva voluntat. També van criticar la difusió de les imatges en què un era abatut pels Mossos d'Esquadra.

No és la primera vegada que l'esquerra relaciona el gihadisme amb la manca d'oportunitats i les desigualtats socials. Hi ha qui també culpa Occident dels atacs per la invasió de països com l'Iraq o les operacions militars a Gaza. Iker ha reaccionat ara davant de la relativització de l'atemptat, i el seu missatge ha estat molt aplaudit pels que denuncien la "demència progre i globalista".

➡️ Política

Més notícies: