Anna Grau deixa la política
Va arribar al partit el 2019 i va substituir Lorena Roldán com a número dos el 2021
Anna Grau, fins ara portaveu de Ciutadans al Parlament, ha anunciat que deixa la política. La periodista i escriptora no concorrerà a les properes eleccions del 12 de maig a Catalunya, i la seva intenció és tornar al món de la comunicació. Grau s'ha acomiadat amb un missatge emotiu, agraint a la seva formació i animant a “lluitar per una Catalunya i una Espanya millor”.
“Gràcies Ciutadans per la il·lusió i la convicció que es podia canviar tot, i per fer-me tornar a la meva terra. Quan molts se n'anaven sense esperança, jo he tingut l'honor de ser diputada al Parlament amb el partit que va fer història el 2017. Ara tanco aquesta etapa i torno a ser una més dels que lluiten per una Catalunya i una Espanya millor”.
L'adéu d'Anna Grau arriba en un moment especialment delicat per a la formació taronja. El fracàs de les negociacions per anar junts amb el PP va provocar la dimissió del secretari general, Adrián Vázquez. Carlos Carrizosa encapçalarà la candidatura de Cs a les eleccions catalanes, quan totes les enquestes els donen zero diputats.
Saba nova per a un projecte a la deriva
Anna Grau es va afiliar al partit el novembre del 2019, després del desastre taronja a les generals. A les eleccions catalanes del 2021, va ser designada per substituir Lorena Roldán quan aquesta va anunciar la seva baixa per anar-se'n al PP. Ciutadans va obtenir llavors sis diputats, trenta menys que a la legislatura anterior, en ple procés de descomposició que els seus dirigents no han pogut frenar.
La seva va ser una aposta de la llavors presidenta del partit, Inés Arrimadas, i de Carlos Carrizosa, candidat de Ciutadans a les eleccions del 2021. Grau no era una advenediza en la política, i feia anys que analitzava l'actualitat en diversos mitjans catalans i es barallà amb tòtems processistes com Pilar Rahola. Va arribar al partit amb un missatge de resistència que ha mantingut durant aquests darrers anys: “Ciutadans existeix, resisteix, insisteix”.
L'any 2023 va ser designada candidata de les municipals a Barcelona, amb l'objectiu de restaurar un partit trencat després de l'experiment fallit de Manuel Valls. La seva missió era evitar la desaparició de Ciutadans a Barcelona, però no va aconseguir cap diputat. Va tornar llavors a la primera línia al Parlament, protagonitzant sonats moments amb alguna expulsió del faristol per part de la presidenta Anna Erra.
No se n'anirà al PP ni a Vox
De conviccions profundament constitucionalistes, Anna Grau va meditar entrar al partit amb l'auge del mateix en ple Procés. Segons va explicar ella mateixa, va ser la seva parella de llavors, Fernando Sánchez-Dragó, que li va desaconsellar que ho fes. La periodista va postergar la decisió dos anys, i el seu ascens dins del partit va ser meteòric.
Durant la seva etapa com a portaveu al Parlament ha estat un dels principals assots del nacionalisme català. Les seves conviccions l'havien fet presidir Societat Civil Catalana a Madrid, plataforma des de la qual va defensar la igualtat de tots els catalans i el bilingüisme. Tot i això, la seva arribada al partit, considerada com un fitxatge estrella, no va aconseguir revertir el seu imparable procés de descomposició.
En tot cas, la periodista ha evitat caure en la temptació de taronges exdirigents que es van passar al PP oa Vox. El seu adéu a Ciutadans és també un adéu a la política, almenys de manera temporal. En els darrers mesos de militància ha defensat la reunificació de la dreta a Catalunya, sota el projecte de Ciutadans al qual segueix veient com la resistència.
Més notícies: