Iker Jiménez a l'especial d'Horitzó a Telecinco
POLÍTICA

La reflexió d'Iker Jiménez sobre Nayib Bukele que s'ha tornat viral

El presentador parla sobre la influència dels mitjans i adverteix que 'es va trencar el paradigma'


Nayib Bukele s'ha imposat a les eleccions presidencials del Salvador amb un 87% dels vots. Una victòria humiliant per a l'establishment mundial i la brutal campanya que havien dut a terme contra ell. Tot i les acusacions de “tirà” i “dictador”, el poble salvadorenc ha avalat la seva gestió de forma gairebé unànime.

Primer pla de Nayib Bukele amb vestit sense corbata parlant

Bukele és al focus de la polèmica pels seus expeditius mètodes contra la violència al país. Els poders benpensants l'acusen d'imposar un estat d'excepció permanent i de violar els drets humans amb mètodes autoritaris. La realitat és que es va trobar un país esquinçat per les colles i ha aconseguit reduir dràsticament els homicidis.

A Espanya, també, l'establishment polític i mediàtic ha anat a la una contra Bukele. Només algunes veus lliures han contrarestat el pensament únic, mostrant una altra cara de la realitat difícil de trobar. És el cas d'Iker Jiménez, que ha fet una interessant reflexió sobre el paper dels mitjans i l'ocàs del poder.

Iker Jiménez sobre el futur dels mitjans

Com va passar amb Trump als Estats Units, o amb Javier Milei a Argentina, la campanya dels mitjans contra Bukele ha tingut l'efecte contrari. El president salvadorenc ha guanyat les eleccions amb un resultat rècord a la història de la democràcia. Iker Jiménez, com sempre sense pèls a la llengua, ha llançat una reflexió.

El presentador de Quart Mil·lenni ha afirmat que Bukele “batirà tots els rècords, i compte, amb molts grans mitjans en contra”. La seva idea és clara, “el poder dels mitjans ja no és el que era, ni ho serà”, perquè “es va trencar el paradigma”. A més, el presentador va reflexionar sobre això a l'últim comentari de Quart Mil·lenni.

“Si un mitjà de comunicació amb la seva línia editorial vol mantenir una posició, abans sí que funcionava. Ara hi ha milions de dispositius que trenquen l'esquema, la gent se'n va a les xarxes i és més lliure que abans. Tenen accés a moltes més fonts i ja no es creuen el que diuen els diaris que dominaven el relat”, apunta Iker.

Bukele, El País i George Soros

El diari El País va definir El Salvador de Bukele com un estat d'excepció indefinit que vulnera drets fonamentals d'alguns a canvi d'una tranquil·litat relativa per a la resta de la població. Ahir a la nit, després de ser reelegit, Bukele es va recordar d'El País. “Per què vindrà un periodista espanyol a dir-nos què hem de fer?”.

Ja durant la campanya, el candidat a la reelecció va denunciar ingerències de l'entramat mediàtic finançat per George Soros. Va acusar periodistes pagats pel magnat, i els va acusar d'“activistes polítics amb una agenda mundial definida i perversa”. A més d'alguns diaris llatinoamericans, va assenyalar al New York Times i El País.

Bona part de la campanya electoral de Nayib Bukele s'ha centrat en el seu enfrontament amb els mitjans de comunicació. Això ha reforçat la imatge d´un líder recolzat pel poble contra els grans poders d´invisibles tentacles. I avala de passada la visió d'Iker Jiménez sobre l'ocàs dels mitjans de comunicació.

➡️ Política

Més notícies: