Plànol mitjà de l'advocat Gonzalo Boye
POLÍTICA

Junts inicia ara una guerra contra el diari ABC

Diverses figures de Junts carreguen contra l'ABC per un reportatge sobre Gonzalo Boye que el diari treia en portada


Laura Borràs, Josep Rull i Francesc de Dalmases surten a les xarxes a defensar Gonzalo Boye. Ho fan després d'un reportatge de l'ABC que pinta Boye com una figura de les ombres i els contactes tèrbols. Sigui com sigui, el que és segur és que l'advocat ara mateix té una influència discreta i forta en les decisions de Puigdemont.

L'ombra de Boye és allargada

Ahir, diumenge, l'ABC obria a la portada amb un reportatge sobre Gonzalo Boye, l'advocat de Puigdemont. El títol és força eloqüent “Gonzalo Boye: retrat de l'advocat que xiuxiueja lleis a Puigdemont”. Se'l dibuixa com una figura que opera amb les ombres, amb contactes de tota mena i amb molta influència.

Degut al jardí judicial on està instal·lat Puigdemont, Boye exerceix, explica l'ABC, com el seu gurú. Tant de l'expresident com de l'independentisme en general, ja que també ha defensat Quim Torra i Laura Borràs. Advocacia al marge, la veritat és que Boye té un passat complex en què figura, per exemple, haver estat a la presó pel segrest d'Emiliano Revilla.

Encara que ell insisteix en la seva innocència i haver estat víctima de 'lawfare', cosa per la qual, diuen fonts a l'ABC, estaria tan conscienciat amb la causa catalana. I si per alguna cosa és famós aquest advocat és per figurar a tots els problemes judicials del procés. Per això, els seus aliats (i clients) han sortit a les xarxes a defensar-lo després de la publicació de l'ABC.

Amics i clients surten en defensa

Una de les primeres a sortir ha estat la seva clienta Laura Borràs, que va acabar condemnada i que ara, per cert, ha tornat a la plaça de professora a la universitat. Amb un tuit, sortia a defensar Boye de “diaris que assenyalen els adversaris”. Francesc de Dalmases ha fet el mateix:

Finalment, Josep Rull, que ha anat un pas més enllà, ha parlat de la “màquina de la infàmia” i de “caverna”:

En definitiva, que la investigació periodística sobre Boye no ha agradat a l'òrbita Junts. El que és segur és que l'advocat continuarà xiuxiuejant a Puigdemont perquè, entre altres coses, és un dels negociadors amb el PSOE. De fet, molts atribueixen el vot negatiu de Puigdemont a l'amnistia a la influència de Gonzalo Boye.

➡️ Política

Més notícies: