Muntatge amb un pla mitjà curt de Santiago Abascal amb cara seriosa i un altre d'Alberto Nuñez Feijóo somrient
POLÍTICA

El PP ja pacta amb el PSOE de Pedro Sánchez i Vox esclata

Populars i socialistes es reparteixen la majoria de presidències parlamentàries al Congrés i Vox, en mode oposició radical, parla de 'burla'


El PP i el PSOE arriben a acords per repartir-se les presidències de les comissions parlamentàries. Una cosa necessària per a la intendència del Congrés dels Diputats i que Vox ha criticat durament. En òbvia referència al PP, el líder parlamentari de Vox, José María Figaredo, els ha dit que 's'apartin'.

L'estratègia de Vox: oposició absoluta

L'estratègia que seguirà Vox se segueix de les seves pròpies posicions ideològiques: no fer la més mínima concessió al PSOE. És a dir, que dins de la tensió entre els principis i el pragmatisme s'inclinen pels principis. En realitat, no té més misteri: Vox té poc poder fàctic i el que té és a mitges amb el PP.

Per això, a la lògica de blocs que ha instaurat el PSOE, Vox necessita presentar-se com una oposició pura. És l'única cosa que té: una defensa tancada dels seus principis, que quan toquen la realitat es tradueixen en desafiaments al PP. L'últim, el d'amenaçar Feijóo que, si admeten a tràmit la llei d'amnistia, trencaran els governs compartits.

Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo donant-se la mà al plató d'Atresmedia per promocionar la seva cara a cara per a les eleccions generals del 23 de juliol de 2023

En aquesta línia, doncs, hi ha Vox: i la seva última expressió va venir aquests darrers dies amb el repartiment de presidències parlamentàries al Congrés. Vox s'ha quedat fora de qualsevol presidència i carrega ara contra el PP. D'aquesta manera, Vox ha dit que 'observem amb perplexitat que, amb una mà[el PP]convoca manifestacions els diumenges i, amb l'altra, pacta comissions amb el PSOE'.

Feijóo dona ordre de desacoblar-se de Vox

Per la seva banda, tot això és dins de les indicacions que Feijóo ha donat als seus: separar-se de Vox i ampliar la transversalitat. Com explicàvem des d'e-notícies, Feijóo ha respost al desafiament de Vox i li ha fet un pols . El que busca el PP és el punt mitjà entre l'oposició dura a Sánchez i l'amplitud electoral.

El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023

En aquest sentit, Feijóo va dir als seus barons territorials que haurien d'haver estat més durs amb Vox a les passades eleccions. Això, és clar, conduirà al fet que es repeteixin situacions com la d'aquest cap de setmana. Perquè el PP pretén capitalitzar els carrers sempre que al telenotícies surti de fons el logotip del PP.

Així que la separació personal i política entre Abascal i Feijóo és gairebé feta. En la mateixa línia que el seu portaveu, Abascal s'ha referit als pactes del PP amb el PSOE com una burla. Per la seva banda, Feijóo ha remodelat el partit perquè els perfils durs de Tellado o Álvarez de Toledo marquin el PSOE i, de passada, Vox.

➡️ Política

Més notícies: