Captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

La reflexió viral sobre els cotxes i el transport públic a Madrid i Barcelona

No pots accedir amb el teu cotxe perquè contamina però quan agafes el metro et trobes amb la inseguretat

Viure a grans ciutats com Madrid i Barcelona s'ha convertit en un infern per a moltes persones, víctimes de les decisions polítiques i l'abandonament de les autoritats. Una reflexió a Twitter s'ha fet viral perquè posa al descobert en una sola frase la injustícia quotidiana a què es veuen exposats molts ciutadans: “No pots accedir a Madrid el cotxe perquè contamina i ho prohibeix l'agenda 2030, però agafes el metro i et trobes amb això”.

El missatge va acompanyat del vídeo d'una baralla recent entre joves estrangers al metro de Madrid. Una escena que es repeteix també cada dia al metro de Barcelona, on els robatoris, les baralles i les agressions també estan a l'ordre del dia. A la ciutat comtal també hi ha restriccions per als cotxes més antics, així que les persones més humils es veuen condemnades a moure's en un transport públic ple d'inseguretat.

La publicació ja porta centenars de comentaris, la majoria de ciutadans farts de les polítiques dels seus governants i de la inseguretat que estan obligats a patir. “Ens obliguen a anar en trens plens de gentussa mentre ells als seus cotxes privats viuen de p*** mare”, afirma un, “però la culpa és nostra per permetre-ho”. També demanen la deportació immediata dels estrangers delinqüents.

Privilegien les elits, condemnen els treballadors

Són moltes les crítiques a l'Agenda 2030 per entendre que, en nom de principis com l'ecologisme i els drets socials, privilegien les elits i condemnen les classes treballadores. Passa el mateix amb les immigració il·legal massiva, que acaba concentrada als barris més humils on es registren els nivells de criminalitat més grans. A les darreres eleccions s'ha vist un increment del vot dels barris humils per a Vox, que va contra l'Agenda 2030 i la immigració il·legal.

Aquestes mesures han estat promogudes per governs com Ada Colau a Barcelona i Manuela Carmena a Madrid. L'esquerra beneficia així els que es poden comprar un cotxe nou, i condemna els altres a agafar el transport públic. Però amb les seves polítiques bonistes són incapaços de garantir la seguretat en el transport públic per als treballadors que han de patir cada dia escenes com aquesta.

➡️ Política

Més notícies: