Una multitud de persones assegudes en un auditori aixecant targetes grogues.
POLÍTICA

Una candidatura d'ERC denuncia maniobres de la direcció per censurar els crítics

Recuperem ERC parla de 'guerra bruta estructural' per l'intent d'impugnació de la llista

No hi ha treva a ERC. Després d'uns dies de tranquil·litat relativa a la guerra que mantenen el sector d'Oriol Junqueras i els afins a Marta Rovira, ha tornat l'angoixa per la possible impugnació d'una de les llistes. Es tracta de Recuperem ERC, la candidatura impulsada pel Col·lectiu Primer d'Octubre, que aglutina els crítics amb el vell aparell del partit.

Muntatge amb un primer pla de Marta Rovira i Oriol Junqueras amb un acte d'ERC de fons difuminat

El malestar neix perquè la comissió de garanties d'ERC investiga la candidatura Recuperem ERC per un possible incompliment del principi de paritat. La comissió hauria posat en marxa la investigació després de rebre la queixa de desenes de militants.

Cal recordar que en aquest congrés s'enfronten dos grans blocs, el de l'expresident Oriol Junqueras i el de l'exsecretària general Marta Rovira. Però que a més concorren dues llistes més, enfrontades a la direcció. La de Foc Nou, encapçalada per l'exconseller Alfred Bosch, i Recuperem ERC, del sector independentista més radical.

Ara, Recuperem ERC denuncia maniobres de la direcció per censurar els crítics i parla obertament de “guerra bruta estructural”. A més, l'utilitzen per reivindicar-se com la candidatura que molesta la direcció i demanen el vot per canviar-ho tot des de baix.

Atacs al vostre compte de Twitter i censura als mitjans

Tot i que Foc Nou i Recuperem ERC comparteixen la crítica a la direcció, aquesta darrera llista proposa una ruptura més radical amb el model actual del partit. Per exemple, totes dues reneguen dels pactes amb el PSC. Però Foc Nou proposa una nova consulta sobre els acords en el termini d'un any, mentre que Recuperem ERC promet trencar l'acord de manera immediata.

Aquest és el motiu pel qual s'ha instal·lat a Recuperem ERC la sensació que molesten. Denuncien atacs al seu compte de Twitter, censura als mitjans de comunicació i boicot als actes pel territori.

A això sumen la “falta de transparència” per l'amenaça d'impugnació de la llista per manca de paritat, i responen: “Sí que hi ha paritat en el conjunt de la llista, és un equip de 18 persones amb 9 homes i 9 dones. El reglament no diu que els principals càrrecs hagin de ser paritaris”.

Tot això porta la llista a denunciar la mala praxi de la direcció, i ho vincula amb els escàndols de l'estructura B que s'han conegut darrerament. Una demostració, a parer seu, que cal acabar amb el vell aparell del partit per canviar el rumb i recuperar la militància perduda.

El candidat també ataca

El candidat de Recuperem ERC, Xavier Martínez-Gil, també ha atacat la direcció. Afirma que se n'ha assabentat per un periodista de les deliberacions de la comissió de garanties, "perquè els ho han explicat des de premsa del mateix partit". Un fet que considera "inadmissible", i que afegeix més sospites sobre la cúpula d'Esquerra.

Recuperem ERC assegura que no ha rebut cap notificació oficial de la possible impugnació, malgrat que tots els mitjans van informar sobre el procediment en marxa. Es queixen que això genera indefensió. De moment, han demanat a la direcció que invalidi la recollida d'avals fins que es resolgui la petició d'impugnació per estar en igualtat de condicions.

➡️ Política

Més notícies: