Primer pla de Carles Porta
POLÍTICA

Carles Porta, el famós de TV3 i amic de Puigdemont sota el focus de la policia

Us assenyalen en un informe per la seva presumpta vinculació amb la trama russa del procés

El presentador i periodista Carles Porta es va convertir en un personatge famós a Catalunya pel programa d'èxit 'Crims', a TV3 i Catalunya Ràdio. A més, és molt amic de Puigdemont i va donar suport a la causa independentista durant els anys àlgids del procés. Ara la Policia Nacional ha emès un informe “confidencial” on l'assenyalen per la seva presumpta vinculació amb la trama russa del procés.

Es tracta de la causa Volhov que té oberta el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, i que investiga els contactes amb el Kremlin per crear un estat independent a Catalunya.

Carles Porta, el presentador de 'Crims'

La hipòtesi que fa lliscar la policia és que Carles Porta estava al comandament de la creació de passaports d'una virtual república catalana independent. Segons la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia, Carles Porta "va proposar l'emissió de salconduits amb un segell oficial de la república catalana per a tots els vehicles que volguessin creuar el territori català".

L'informe presentat per quatre agents al jutge d'instrucció es basa en transcripcions de flames i missatges de whatsapp, a més de notícies de mitjans de comunicació. L'independentisme considera que es tracta de simples especulacions sense fonaments.

Amic íntim de Puigdemont

“Fabulacions”, així qualifica la premsa independentista aquesta nova informació sobre la investigació de la trama russa, que consideren “estrambòtica” i basada en “conjectures”. La justícia investiga els dirigents processistes pels seus suposats contactes amb Rússia als preludis del referèndum d'autodeterminació i la procalamació de la república catalana. Dins la causa s'inclouen suposades actuacions orientades a crear estructures paral·leles d'un estat independent fictici.

És en aquest context en què un informe de la policia esmenta la suposada participació de Carles Porta. No només en la impressió dels passaports, sinó també per converses sospitoses amb membres de l'anomenat Estat Major del Procés. L'informe destaca a més que el periodista és “amic íntim de Carles Puigdemont”, una amistat forjada “durant els seus anys com a periodistes” i que “ha perdurat fins i tot quan Puigdemont va entrar en política”.

El cert és que Carles Porta mai ha negat la seva amistat amb l'expresident, a qui ha visitat més d'una vegada al seu "exili", ni tampoc el seu suport a la causa independentista.

La causa continua oberta

Segons l'informe, Carles Porta va manifestar en una conversa “la seva opinió sobre la necessitat de generar fronteres entre el territori català i espanyol”. A continuació, va proposar “l'emissió de salconduits amb un segell oficial de la república catalana” que passarien els controls dels CDR. Això, segons la policia, “contravé els principis de llibertat de moviment dins de la UE i del mateix Estat espanyol”.

Encara que per a molts sona rocambolesc, l'informe compta amb el vistiplau del fiscal que és receptiu davant les acusacions als líders del procés. Si l'anterior fiscal solia posar traves per considerar-ho una investigació prospectiva, aquest sí que ha donat credibilitat a la trama russa del procés. La causa continua oberta amb diversos investigats, entre els quals Carles Puigdemont (i ara el bon amic Carles Porta).

➡️ Política

Més notícies: