Una dona parlant en un podi amb un micròfon, mentre que al fons es veu una imatge en blanc i negre d'un home gran en un entorn formal.
POLÍTICA

La CUP carrega ara contra Josep Tarradellas

Laia Estrada ha anomenat 'còmplice de la dictadura' al president de la Generalitat que va tornar de l'exili

En el seu intent per semblar més independentista i radical que ningú, la CUP no dubta a trepitjar algun dels símbols que generen consens a Catalunya. Com el de Josep Tarradellas, el president de la Generalitat que va tornar de l'exili el 1977.

La diputada Laia Estrada ha volgut atacar Salvador Illa utilitzant la figura de Josep Tarradellas, una maniobra curiosa per als que defensen amb tanta vehemència els exiliats.

Laia Estrada parlant davant d'un micròfon amb un fons groc i el logotip de

Salvador Illa va reivindicar la figura de Josep Tarradellas aquest dimecres, el dia que es complien 47 anys de la tornada de l'exili i la seva famosa frase 'Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí'. "Un fet històric que va inaugurar el període més llarg de l'autogovern i el més important de la nostra història", va dir l'ara president de la Generalitat.

La diputada de la CUP Laia Estrada va replicar a Twitter que “lloar Tarradellas és lloar el seu pacte amb la dictadura i amb els líders traïdors de l'oposició per mantenir encadenades les nostres aspiracions a un règim irreformable”.

Durs retrets a la CUP

El missatge de Laia Estrada ha causat molt enuig a les xarxes. “Gràcies a Tarradellas tens feina”, li comenten, “creus que és un traïdor perquè ell sí que feia política i no ho feia veure”. També li retreuen que “vosaltres no heu fet res per millorar-ho” i que “no esteu en condicions de donar lliçons”.

A més acusen Laia Estrada d'“indigència intel·lectual”, de “manca de coneixements” i d'”hipocresia”. També de treure la figura de Tarradellas de context, i de representar “l'esquerra que s'ha venut a Espanya”.

Però a més, en el missatge Laia Estrada cita Xirinacs, que al seu moment va protagonitzar un acte assegut al costat d'una jove Sílvia Orriols. Això també li han recordat, afirmant que "ell mai es va apartar de Sílvia Orriols com sí que vas fer tu". I a més diuen que "avui el teu partit penjaria Xirinacs per feixista"

La foto correspon al passat de Sílvia Orriols a l'organització independentista radical Estat Català, amb què va coincidir en un acte amb l'exsenador Lluís Maria Xirinacs. Les figures històriques de Tarradellas i Xirinacs han deixat una vegada més en evidència la CUP.

➡️ Política

Més notícies: