Primer pla de Carles Puigdemont
POLÍTICA

Li recorden a Puigdemont que només representa el 8% dels catalans

L'expresident utilitza constantment el plural majestàtic

"El problema no és Catalunya, sinó aquest 8% de catalans amb dret a vot que segueix volent imposar a la resta la vulneració de la llei i els delictes com si fos democràcia". Així de contundent s'ha mostrat l'exministre socialista Jordi Sevilla, crític amb les concessions del seu partit a Junts.

El valencià es recolza en l'article “El 'nosaltres' de Puigdemont” publicat per Sergio del Molino al diari El País. El text aborda una de les polèmiques més comentades aquests dies: per què els destins del país estan en mans d'una absoluta minoria.

Puigdemont aprofita la diabòlica aritmètica parlamentària per plantejar un xantatge amb les seves condicions, i el PSOE s'hi avé. Cada cop més veus internes demanen a Pedro Sánchez renunciar a la investidura i anar a unes noves eleccions. Però el sanchisme sembla entestat a entregar-se a aquest 8%.

Junts va obtenir 392.634 vots

Carles Puigdemont va comparèixer dimarts a Brussel·les per anunciar a l'engròs les seves exigències per a la investidura. El pròfug va aprofitar la visita de la vicepresidenta del Govern, Yolanda Díaz, i la compareixença, per reivindicar-se com a interlocutor. Per això va utilitzar reiteradament el “nosaltres” per erigir-se com a representant de la voluntat de tots els catalans.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Però com destapa Sergio del Molino, “Carles Puigdemont, en rigor, no representa ningú perquè no es va presentar a les eleccions”. En tot cas, el seu partit va obtenir 392.634 vots, que suposen l'11,16% dels sufragis a Catalunya. Tenint en compte el cens complet, Junts només representa el 7,15% dels catalans.

Del Molino apunta també que "al cens total d'Espanya, suposen l'1,6% dels vots emesos, i l'1,1% dels espanyols adults". Les xifres demostren que Puigdemont només representa Junts, i una petita part dels catalans. Per molt que s'entesti a utilitzar el nosaltres per referir-se a Catalunya.

Amnistia i referèndum

L'exministre Jordi Sevilla s'ha sumat a les crítiques d'exdirigents socialistes contra les concessions del PSOE als independentistes. L'expresident Felipe González va advertir que l'amnistia no hi cap a la Constitució. I va lamentar la connivència de l'esquerra amb els independentistes per desmantellar el règim constitucional.

Pla mitjà de Carles Puigdemont i Yolanda Díaz mirant-se i somrient

De moment, el líder de Junts ha posat l'amnistia i el reconeixement del dret a l'autodeterminació com a moneda de canvi per al suport dels set diputats. El PSOE dóna per fet l'impuls d'una llei d'amnistia. El referèndum continua sent una línia vermella, però a hores d'ara qui sap.

➡️ Política

Més notícies: