Irene Montero rient al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Irene Montero vol seguir com a ministra d'Igualtat

Podemos obre una nova guerra amb Sumar

La purga d'Irene Montero a mans de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, feia preveure la seva sortida del Ministeri d'Igualtat en un nou govern de coalició. Però la dirigent de Podem no es dóna per vençuda, i s'ha postulat per repetir al càrrec si la investidura de Pedro Sánchez surt endavant.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Irene Montero ha reivindicat la feina feta durant el seu mandat. “El que fem és útil i em seguiré deixant la pell per avançar en les polítiques feministes” ha afirmat. També ha dit que “volem continuar treballant i que les transformacions siguin més profundes encara”.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

Però la candidatura d'Irene Montero xoca directament amb els plans de Yolanda Díaz. La seva idea és col·locar algú afí al Ministeri d'Igualtat per substituir el feminisme radical d'Irene Montero per un de més inclusiu. Comença la batalla pel control d'Igualtat.

Irene Montero sorprèn tothom

Encara que molts ja donaven per liquidada Irene Montero, la ministra d'Igualtat ha mostrat la seva intenció de repetir al càrrec. “Estaré a disposició dels meus companys, el que volem és continuar treballant”. A més, ha trencat una llança per Podem, cada cop més qüestionats dins de la confluència.

La ministra d'Igualtat Irene Montero en un acte amb el puny enlaire

Montero veu necessari que els morats tinguin un ministeri al Govern de PSOE i Sumar “per impulsar transformacions necessàries”. En aquest sentit, ha destacat la utilitat de Podem per decantar el PSOE cap a l'esquerra. Però és conscient de la seva situació a la formació.

Ha reconegut que fa molts mesos que no parla amb Yolanda Díaz, però reafirma la seva intenció de “continuar treballant” al capdavant d'Igualtat. Així mateix, ha llançat un dard contra alguns dels seus companys. “He trobat a faltar més acompanyament quan la reacció masclista venia més forta”, ha dit.

Podem augmenta la pressió

De moment, la portaveu de Sumar, Marta Lois, ha tancat el pas a Irene Montero, afirmant que “ara no toca parlar de persones, sinó de contingut”. A Sumar volen neutralitzar les pressions del sector morat. Només unes hores abans, Ione Belarra va demanar que PSOE i Sumar ratifiquessin Irene Montero en el càrrec “per reconèixer que s'hi van equivocar”.

Ione Belarra va assenyalar la polèmica al voltant de la llei del sí és sí i la purga d'Irene Montero com els grans errors de PSOE i Sumar. "Podemos vol que ella continuï sent la ministra d'Igualtat", va afirmar Belarra. I va destacar que “ha col·locat Espanya com una referència internacional en drets feministes i LGTBI”.

Irene Montero molesta

El Ministeri d'Igualtat és cada vegada més qüestionat, sobretot després de l'últim repunt dels assassinats masclistes. Acusen la ministra de preocupar-se per polèmiques absurdes mentre el nombre de dones assassinades continua pujant.

Muntatge amb 3 plànols mitjans d'Ione Belarra, Yolanda Díaz i Irene Montero somrient

Però a més, a Sumar creuen que les polítiques d'Irene Montero generen crispació i divisió a la societat. La seva aposta és renovar el Ministeri d'Igualtat amb mesures més eficaces i que generin més consens. La candidata principal a ocupar el lloc és l'ex de Podem María Eugenia Rodríguez Palop.

➡️ Política

Més notícies: