Muntatge amb un pla curt d'Oriol Junqueras amb cara de lamentació i un altre de Sílvia Orriols somrient lleugerament
POLÍTICA

Rebel·lió a ERC per les negociacions d'uns regidors amb Aliança Catalana

Esquerra inicia els tràmits per expulsar els responsables del partit a Ribera d'Ondara, que defensen la seva postura. El problema pot anar a més si es concreta la purga d'Oriol Junqueras

En menys d'un any, Aliança Catalana (AC) s'ha convertit en un maldecap per a ERC. Primer, la formació independentista conservadora els va prendre la possibilitat de governar a Ripoll després del fracassat intent dels republicans de fer un Frankenstein local amb PSC, Junts i la CUP. Després, l'auge del partit de Sílvia Orriols ha trencat l'oligopoli que mantenien els d'Oriol Junqueras, juntament amb Junts i la CUP, dins de l'independentisme institucional. I ara, són les negociacions entre AC i ERC a la petita localitat de Ribera d'Ondara les que fan trontollar la formació processista, provocant fins i tot un cisma dins del partit.

Aquesta setmana s'ha conegut que els regidors d'Esquerra d'aquesta petita localitat de la Segarra, de 456 habitants, estaven negociant amb Aliança Catalana una moció de censura contra l'alcalde del PSC. La resposta de la direcció del partit d'Oriol Junqueras va ser clara: amenaçar amb l'expulsió els regidors que havien iniciat converses amb AC.

ERC ha imposat la política d'aplicar un cordó sanitari al partit de Sílvia Orriols -encara que de vegades se'l saltin fins i tot alguns consellers del Govern- i si han de fer una purga a qui no compleixi ordres, ho fan. Allò que no s'esperava la cúpula republicana és una rebel·lió interna per aquesta manera de governar el partit. "Nosaltres som aquí per mirar pel poble i si tenim la possibilitat de fer fora aquest alcalde que molta gent ja no vol, doncs potser ho farem. Si ens expulsen, doncs ens expulsen", assegura a TV3 la portaveu republicana a Ribera d' Ondara, Elisabet Jové.

Davant d'aquesta situació, Esquerra ja ha iniciat els tràmits per expulsar-la, ja que és l'única militant formal del partit a la localitat. El procés s'ha iniciat amb una suspensió de militància i, probablement, s'acabarà amb l'expulsió de Jové, fet que confirmaria la purga interna a ERC per part de la direcció.

El problema que es pot trobar sobre la taula Oriol Junqueras és un malestar creixent a la secció comarcal del partit a la Segarra. Segons ha pogut saber E-Notícies, no han agradat gens les ingerències de la cúpula de Barcelona a les dinàmiques polítiques locals. Diversos dels militants comarcals no acaben d'entendre aquesta posició contundent contra una regidora que només busca el millor per Ribera d'Ondara i els seus ciutadans.

No sé sap fins on arribarà aquesta batalla interna dins d'ERC, però el que és clar és que Aliança Catalana ha generat un altre maldecap a la cúpula dels republicans. No és estrany que els processistes segueixin amb la seva campanya d'acoso y derribo contra Sílvia Orriols i el seu partit.