Pla mitjà curt de Donald Trump somrient i assenyalant al capdavant amb el seu dit índex
POLÍTICA

Donald Trump arrasa i sembra el pànic (també a Espanya)

La seva victòria a les primàries d'Iowa posa nerviós a l'establisment

Donald Trump està de tornada, i amb ell l'onada de pànic a l'establishment polític i mediàtic globalista. La seva aclaparadora victòria a les primàries d'Iowa el situen com a clar candidat republicà a les eleccions del novembre als Estats Units. El seu possible retorn a la Casa Blanca ha provocat els nervis, també a Espanya.

Jordi Basté es preguntava aquesta setmana a El Món a RAC1 com pot ser que la gent el voti, mentre els seus col·laboradors parlaven de “l'amenaça Trump”. Les capçaleres principals es posen les mans al cap i recorden les causes pendents de l'expresident. Els opinadors repeteixen com un mantra que no pot ser.

La realitat és que Trump arrasa entre els seus, i demostra estar en plena forma per repetir la fórmula que el va portar a la presidència dels Estats Units. “El món està en flames i ens precipitem cap a la Tercera Guerra Mundial. El nostre país s'està morint i hi ha un sol candidat per salvar els Estats Units”, va dir Trump.

Trump no entrava als seus plans

The Economist ja situa Donald Trump com la principal amenaça d'aquest 2024. Al Fòrum de Davos, el poder polític i econòmic mundial discuteix els riscos d'un segon mandat del republicà. A Europa, el primer ministre belga i president rotatori de la UE, Alexander de Croo, adverteix del perill que Trump guanyi les eleccions.

És clar que l'ombra d'una victòria trumpista a Amèrica fa tremolar els fonaments de l'establishment ben pensant globalment. Ja va passar quan va derrotar Hillary Clinton el 2016 i es van començar a difondre missatges apocalíptics. El món no es va acabar, ni va esclatar la Tercera Guerra Mundial com vaticinaven.

Molt diferent va ser la victòria de Biden, que va desencadenar l'eufòria i va semblar iniciar un camí de prosperitat i de pau mundial. Quatre anys després, els Estats Units travessen una greu recessió econòmica i el món es troba immers en diverses guerres amb un inquietant i incert desenllaç. Més enllà dels eslògans, és interessant veure quin és el projecte de Donald Trump per “salvar Amèrica”... i el món.

En què consisteix el vostre projecte

Un control més gran sobre la burocràcia, endurir les polítiques migratòries, recuperar la sobirania econòmica i un canvi en la política exterior. Són només algunes de les propostes de Donald Trump si torna a la Casa Blanca. En bona mesura són un revival de la primera campanya electoral.

Una de les seves propostes és canviar la llei per acomiadar “buròcrates corruptes que han convertit el nostre sistema judicial en una arma”. A més, té la intenció d'iniciar investigacions criminals contra els seus adversaris, especialment Biden i la seva família. Amb la seva presidència, la Casa Blanca tindria un control més gran sobre el govern federal.

Trump ha promès posar fi a la “invasió de la nostra frontera pel sud”. Com a primera mesura, ordenaria al Servei Immigració i Control de Duanes la deportació més massiva d'irregulars de la història del país. A més, restauraria la prohibició de viatjar per a diversos països islàmics amb la intenció de frenar el gihadisme islamista en apogeu.

Per recuperar l'economia del país posaria aranzels a la importació de productes i un control més gran de la política comercial. El republicà planeja una gran ofensiva sobre la Xina. Vol eliminar gradualment les importacions xineses i impedir que les empreses xineses siguin propietàries d'infraestructura nord-americana vital en sectors com l'energia, la tecnologia i l'agricultura.

En política exterior, ha promès posar fi immediatament a la guerra d'Ucraïna i exigir als països europeus que reemborsin els Estats Units el cost de reconstruir les reserves. També recolzarà Israel en la guerra contra Hamàs. La seva intenció és intervenir menys en conflictes internacionals i vetllar per la seguretat interior.

La seguretat interior serà una de les seves prioritats, atenent sobretot la seguretat a les escoles i el control dels trastornats mentals. Reactivarà l'ofensiva contra les lleis trans i desmantellarà l'economia verda de Biden per aconseguir "l'energia més barata del món" amb l'extracció de petroli. Aquestes són només algunes de les mesures que han provocat el pànic mundial.

➡️ Política

Més notícies: