Primer pla de Ione Belarra amb Irene Montero al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

Rebaixen la condemna a un membre de 'La Manada' gràcies a la Llei 'Solo sí es sí'

Un dels autors de la violació grupal als Sanfermines del 2016 estarà un any menys a la presó gràcies a Irene Montero

Un dels cinc condemnats de 'La Manada' de Sant Fermín ha vist rebaixada la seva condemna gràcies a la Llei Solo sí es sí. Aquesta llei, impulsada per Irene Montero i el Ministeri d'Igualtat, ja ha permès beneficis a més de 1.100 agressors sexuals. I l'últim ha estat un dels autors de la violació grupal més mediàtica de la història d'Espanya.

El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha aplicat la llei de llibertat sexual, coneguda popularment com a Llei del Solo sí es sí o Llei Montero, per rebaixar un any la condemna a Ángel Boza. Boza va ser castigat amb 15 anys de presó per la violació grupal succeïda als Sanfermines del 2016. Ara, la seva condemna es redueix a 14 anys gràcies a Irene Montero i la seva polèmica llei.

La decisió del TSJN és recurrible, però permetrà a Boza estar menys temps a la presó del previst inicialment. Ell va ser l'únic dels cinc condemnats que va recórrer la sentència quan es va aprovar la polèmica llei d'Irene Montero. Els altres quatre autors d'aquesta violació grupal no es podran beneficiar d'aquesta norma perquè acumulen altres penes per altres agressions sexuals.

La ministra d'Igualtat Irene Montero en un acte amb el puny enlaire

El tribunal entén que la normativa aprovada pel Congrés obliga a rebaixar la condemna a Boza, ja que és més favorable per al reu com indica el dret penal. Boza, doncs, s'uneix a la llista de més de 1.100 agressors sexuals que han vist reduïdes les penes i als 115 violadors que han pogut sortir de la presó gràcies a la Llei Montero.

Resulta que un dels motius pels quals Podemos, PSOE, Irene Montero i el govern de coalició sencer va impulsar la Llei del Solo sí es sí que va ser precisament la sentència de 'La Manada'. La intenció era que casos tan greus com aquest no poguessin ser considerats abusos i sí agressions sexuals. Finalment, però, la llei que va impulsar el Ministeri d'Igualtat ha acabat tenint els efectes indesitjats, com ho demostren les xifres de rebaixes de penes a condemnats per violència, agressions i abusos sexuals.

➡️ Política

Més notícies: