Primer pla de Raül Romeva amb ulleres i un micròfon estil teleoperador en una galta
POLÍTICA

Raül Romeva reapareix i els mateixos indepes el destrossen a crítiques

L'acusen de crear la desafecció política


Durant molt de temps, Raül Romeva va ser un dels “presos polítics” amb més reputació entre l'independentisme. Però l'exconseller i ara vicesecretari al Govern d'ERC ha acabat com la resta dels companys del Procés. És a dir, repudiat i acusat de “mentider”, “traïdor” i, és clar, “botifler”.

Tot ve perquè a la televisió catalana, Romera va dir que “quan es banalitza la manca de respecte, la mentida i les fake news, s'alimenta la desafecció política”. Aquest, segons la seva opinió, és el “pas previ a l'antipolítica” que permet “que l'extrema dreta es consolidi”. Els comentaris no han estat esperats.

Li retreuen que són ells, els partits processistes, els que alimenten la desafecció mentint els electors. "La desafecció política ve del botiflerisme, els mentiders i els xucladors d'ERC", és un dels comentaris. És una mostra més de la indignació de les bases contra els líders processistes.

Romeva, assenyalat

No és la primera vegada que Raül Romeva s'ha d'enfrontar a l'escarni públic. El maig d'aquest mateix any, va ser escridassat i increpat en arribar a la Ciutat de la Justícia per donar suport a dos testimonis del cas Pegasus, entre ells la seva dona Diana Riba. Els concentrats el van anomenar botifler i provocador.

Lluny de rebaixar la tensió, els acords d'ERC i Junts amb el PSOE han acabat per caldejar l'ambient. Fa temps que els votants independentistes se senten defraudats pels líders dels partits, sobretot Esquerra i els postconvergents. Els pactes amb els socialistes no fan més que confirmar aquesta sensació.

“La desafecció política la genereu vosaltres solets amb el vostre repartiment de càrrecs, amb la incompetència i la manca d'empatia. La ultradreta se n'aprofita, però no n'és la causa”, afirma un tuiter. “La desafecció l'heu creat vosaltres”, li diuen, “no busqueu més culpable”.

Nous lideratges

Als comentaris deixen clar a Romeva que el temps d'ERC i de Junts s'ha acabat. Efectivament, el processisme s'ha instal·lat a la decadència que anuncia la fi dels partits i el naixement de nous lideratges. Ara caldrà veure com es consoliden aquestes noves propostes.

Pla americà de Raül Romeva, Jordi Turull, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Joquim Forn, Jordi Sánchez i Josep Rull en sortir de la presó amb una estelada i una pancarta amb el lema 'Freedom for Catalonia'

La realitat és que a les últimes cites electorals ERC, Junts i la CUP han perdut molts vots. L'abstenció es podria transformar en noves propostes polítiques articulades al voltant d'una idea, la via unilateral de la independència. Aquest espectre va des de la societat civil, amb l‟ANC com a motor, fins als identitaris d‟Aliança Catalana.

Entre les crítiques a Raül Romeva es pot llegir una piulada que resumeix l'ideari de molts votants d'Aliança: “Farts de delinqüents, okupes, impostos abusius, wokisme, menjadores, inútils cobrant de milionaris”. I és que el partit de Sílvia Orriols va néixer per deixar el processisme enrere, però també per regenerar Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: