Junqueras i en primer pla, de fons es veu el logotip de TV3 i un tuit parcialment visible.
POLÍTICA

L'aplaudit missatge d'un periodista de TV3 mofant-se d'Oriol Junqueras

Ningú no es creu que Junqueras sigui precisament un exemple de 'renovació' política per a ERC

Ara mateix, ERC es mou en dos plans. Un és de cara galeria i recentment ha estat molt present amb motiu de les negociacions per fer president Illa. L'altre són els moviments interns per escollir un nou líder i una nova directiva.

Un dels que més anhelen controlar ERC és Oriol Junqueras. Com és sabut, Junqueras es va retirar de la presidència del partit després del fracàs electoral del 12M. Però era una retirada estratègica destinada a mantenir un perfil baix per adquirir suports de la militància.

De fet, serà el mes que ve quan Junqueras presentarà la candidatura oficial. Serà a Olesa de Montserrat i s'espera un bany de masses amb uns 1.500 assistents.

Home amb barba i cabells curts parlant en un micròfon mentre gesticula amb la mà.

Com és habitual en aquests casos, es parla molt de “renovació” i de canvi de rumb. Tot i que no deixa de resultar cridaner que la renovació sigui Oriol Junqueras. En qualsevol cas, el relat serà aquest: un nou temps per a ERC, reptes que ens fan més forts, etc.

Els acudits són inevitables

Ara bé, això no vol dir que la gent es cregui el relat. Encara menys, la gent que no és afí a ERC. Vist des de fora, per a molts, la renovació del partit a través de Junqueras és tan fals que és fins i tot còmic.

I precisament en aquests termes s'hi ha expressat Xavier Valls, periodista de TV3 i un dels periodistes esportius més coneguts de Catalunya.

En resposta a una notícia d'El Món donant compte de les maniobres de Junqueras, Valls s'ha animat a fer una analogia amb el món de l'esport. Davant la possibilitat que Junqueras torni al poder, Valls ha assenyalat que “com si Bartomeu es tornés a presentar al Barça”:

Missatge de Xavier Valls, periodista de TV3, parlant sobre Oriol Junqueras

Els usuaris a les xarxes socials han aplaudit l'enginy de Valls. En efecte, ningú es creu que una eventual presidència de Junqueras implicarà cap mena de renovació política.

“Entre ridícul, patètic i propi de psicòpates”, “Una comparació excel·lent”, “Home, no és el mateix, ell ha estat a la presó i se li ha negat presentar-se a les eleccions i Bartomeu mereix anar a la presó”, deien amb sorna els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: