Muntatge amb alguns candidats d'ERC que han treballat a la ràdio catalana del Grup Godó RAC1
POLÍTICA

RAC1, la ràdio pedrera d'ERC

Francesc-Marc Álvaro i Joan Queralt segueixen l'estela d'Oriol Junqueras i altres


El fitxatge de Francesc-Marc Álvaro i Joan Queralt per a les llistes d'ERC al Congrés i al Senat han suposat un cop d'efecte evident. El primer és periodista amb una àmplia trajectòria als mitjans públics i privats de Catalunya. El segon, catedràtic de Dret Penal, és també una cara mediàtica pel seu perfil de tertulià. I tots dos tenen alguna cosa en comú: van ser col·laboradors de RAC1, emissora pertanyent al Grup Godó i a l'òrbita del nacionalisme català.

Primer pla de Francesc Marc Álvaro amb el president de Catalunya Pere Aragonès

Francesc-Marc Álvaro va ser col·laborador de diversos programes de la cadena, destacant les seves anàlisis polítiques a l'espai El Món a RAC1, presentat per Jordi Basté. Per la seva banda, Joan Queralt va ser col·laborador del programa Via Lliure , presentat per Xavi Bundó. Tots dos s'incorporen ara a les llistes d'ERC, en un intent de la formació per superar el sotrac electoral de les municipals.

Junqueras, també a RAC1

RAC1 s'ha convertit a la pedrera d'ERC, ja que Francesc-Marc Álvaro i Joan Queralt segueixen l'estela dels altres com el mateix Oriol Junqueras. El president d'ERC va començar la seva trajectòria política a la plataforma cívica Sobirania i Progrés. El 2009 va encapçalar les llistes d'ERC a les municipals, a Sant Joan dels Horts, i el 2011 va ser elegit alcalde. Aquell mateix any va substituir Joan Puigcercós com a president dels republicans.

Primer pla d'Oriol Junqueras

La seva projecció política el va portar a col·laborar en diversos programes dels mitjans públics, com En Guàrdia de Catalunya Ràdio i El favorit de TV3. Junqueras també va tenir el seu espai com a col·laborador a RAC1, primer a Minoria absoluta i després a El Món .

Altres connexions RAC1-ERC

Sembla que la vinculació d'Oriol Junqueras, Francesc-Marc Álvaro i Joan Queralt a RAC1 no és casual. Altres figures de l'òrbita d'ERC també van passar pels micròfons de la ràdio del Grup Godó. És el cas de la politòloga Astrid Barrio, col·laboradora dels mitjans públics catalans i també de RAC1. El mes d'abril passat, Pere Aragonés la va incloure al comitè de savis encarregat de dissenyar l'acord de claredat per formular un referèndum pactat amb l'Estat.

Un altre cas és el de Gemma Calvet , jurista i analista política que va ser diputada d'ERC al Parlament de Catalunya entre el 2012 i el 2015. A més d'ocupar diversos càrrecs en institucions locals i autonòmiques, compta amb una llarga trajectòria de col·laboració en mitjans catalans. També va ser part del Món a RAC1.

➡️ Política

Més notícies: