Muntatge d´aficionats d´Espanya amb un micro de RAC1
POLÍTICA

RAC 1 puja al carro de La Roja

La cadena, propera al processisme, farà en directe la final del mundial femení

La selecció espanyola de futbol femení ja ha fet història i jugarà aquest diumenge la primera final d'un mundial. Les jugadores espanyoles han superat totes les adversitats i van camí de repetir el que ja vam aconseguir el 2010: coronar-nos com els reis del món. I, com ja és una mica habitual a Catalunya, les gestes de La Roja no fan sentir gaire còmodes els processistes. No acaben de saber com tractar el tema i més quan es parla de futbol femení.

És per això que molts mitjans catalans només parlen de les jugadores del Barça o focalitzen les mirades en una sola jugadora. Parlar de la selecció espanyola fa mal, ja ho saben. Però la realitat mana i el cas és que la majoria de catalans recolza la selecció i vol veure les jugadores guanyar el Mundial.

Imatge Alexia Putellas amb el cabell rosa

RAC1 puja al carro de la selecció espanyola

Que RAC1 és una emissora propera al processisme és una cosa que no cal explicar. Aquest matí del 16 d'agost el programa d'estiu d''El món a RAC1' es mofava de la proposta del PP de Barcelona. Daniel Sirera ha demanat per carta a l'alcalde Jaume Collboni que posi una pantalla gegant per veure la final del mundial. El Partit Popular ha recordat a Collboni que la majoria de barcelonins donen suport a La Roja i que és una gran oportunitat.

L'emissora de ràdio no ha dubtat a titllar la idea d'una pantalla gegant com una mena de 'dejà vu'. El curiós del cas –i hipòcrita– és que minuts abans RAC1 havia anunciat que farà en directe la final del mundial amb una retransmissió especial. La cadena alterarà la programació per fer la narració de la selecció espanyola de futbol femení. Cal suposar que ho farà amb l'excusa de les jugadores catalanes i del Barça, però la veritat és que amb la decisió confirma que fins i tot els seus oients van amb la selecció.

La decisió de RAC1 n'és una mostra més de la poca coherència d'alguns mitjans processistes. Tot i el seu independentisme de manual, la majoria dels continguts que els donen notorietat i visites són els que fan referència a personatges del cor espanyols, a la selecció o el que passa a Madrid. Estranya manera de contribuir a la seva república.

➡️ Política

Més notícies: