Una ciclista trans admet avantatges sobre dones biològiques
Jessica Gill demana a la federació que no es deixi competir atletes transsexuals en competicions femenines
La transsexualitat a l'esport competitiu sempre ha estat una qüestió molt polèmica. L'afany de les dones transsexuals de participar en competicions femenines ha generat molt debat en els darrers temps. I encara més quan s'han donat casos com el de la catalana Melani Bergés, que es va quedar sense opcions de participar als Jocs Paralímpics després de ser eliminada per la trans Valentina Petrillo. El cas va fer la volta al món, ja que Petrillo era un pare de dos fills que tot just dos anys abans era un home.
Com ja és habitual, l'activisme trans sol tirar de victimisme a l'hora de denunciar els intents de veto a les atletes trans en competicions femenines. Però a la comunitat trans també hi ha veus que posen de manifest els evidents perjudicis que comporta que persones que han crescut com a homes competeixin contra dones biològiques. És el cas de la ciclista transsexual Jessica Gill.
Jessica Gill, la trans que defensa l'esport femení
Aquesta nord-americana de 48 anys s'ha erigit com una de les principals veus contràries a la participació de dones trans en competicions femenines. I ho fa explicant el seu testimoni. Gill, que es medica per controlar la seva hormonació, assegura que “jo encara retinc la majoria de la massa muscular” que tenia abans d'iniciar el procés. "Tinc l'habilitat de superar dones 8 o 10 anys més joves que jo en curses de muntanya", deixa clar.
En aquest sentit, es remet a la memòria muscular. "L'home biològic sempre retindrà l'avantatge que tenia abans de sotmetre's al tractament hormonal", explica.
Per aquest motiu, Jessica Gill ha demanat a la Unió Ciclista Internacional que s'excloguin les persones trans de les competicions femenines. Ja que, tal com ella mateixa deixa clar, hi ha un avantatge biològic clar que perjudica les dones biològiques.
Per acabar, la carta en què Jessica Gill exposa la seva reivindicació acaba amb el següent al·legat. “Vull que la gent comprengui que les dones transgènere són vàlides i importants per a la societat”. Però també assenyala que “no hi ha raó per desplaçar les dones biològiques als seus esports”. Cosa que, segons la ciclista, es fa “perquè les trans se sentin millor”.
"Els sentiments d'un petit percentatge de persones trans no hauria de ser més important que el 51% de la població mundial", reivindica Jessica Gill a la carta.
Més notícies: