Muntatge amb un primer pla de Sílva Orriols i de fons una imatge desenfocada de l'hemicicle del Parlament amb diversos diputats asseguts

POLÍTICA

Quina és la llista d'Aliança Catalana: Els candidats que van amb Sílvia Orriols

L'alcaldessa de Ripoll serà el cap de llista del partit identitari per Girona


A poc a poc es van coneixent les persones que representaran Aliança Catalana a les eleccions catalanes del pròxim 12 de maig. Com ja va avançar a la seva entrevista amb E-Notícies, Sílvia Orriols liderarà les llistes del partit identitari per Girona.

Lluís Areny, Jordi Aragonès i Oriol Ges, candidats per Barcelona

A Barcelona, el candidat serà Lluís Areny. Areny és militant del partit, de Sant Quirze del Vallès i autònom dedicat al món de l'alimentació. El número dos de la llista per Barcelona serà Jordi Aragonès, considerat l'ideòleg d'Aliança Catalana, historiador i professor de secundària i cosí de l'actual president, Pere Aragonès. Els seguirà Oriol Ges, secretari d'organització de la formació de Sílvia Orriols, que serà el número 3, segons publica el Diari ARA.

Segons ha pogut saber aquest diari, Roger Saborit, actual regidor d'AC a Manlleu serà el número 6 per Barcelona. A les darreres municipals de maig de 2023, Roger Saborit i Aliança Catalana es van presentar per primera vegada en aquesta localitat d'Osona. Van obtenir el 5,75% dels vots i van aconseguir irrompre a l'Ajuntament de Manlleu.

Aurora Fornos, candidata d'Aliança Catalana per Tarragona

Segons ha pogut saber E-Notícies, Aurora Fornos serà la candidata d´Aliança Catalana per Tarragona. Fornós és advocada, llicenciada en Dret, que ja havia treballat abans amb AC. El candidat per Lleida serà Ramon Abad, jubilat que va ser professional de la banca y exmilitant d'ERC.

El Diari ARA també avança altres noms que formaran part de la llista d´Aliança Catalana per Barcelona. Entre altres, hi hauria Xavier Cruzado, director de cinema, i Anthony Corey, que exerceix de secretari nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

D'aquesta manera, Sílvia Orriols anirà acompanyada majoritàriament de militants del partit, molts d'ells joves i sense experiència prèvia en la política institucional. Cosa que reforça un dels punts forts que Aliança Catalana vol reivindicar: una nova formació representada per outsiders de la política que han decidit fer un pas endavant per defensar unes idees i trencar amb l'establishment processista.

Aliança Catalana s'ha marcat com a objectiu irrompre al Parlament de Catalunya a les properes eleccions del 12 de maig. Ara com ara, les enquestes auguren que podrien aconseguir-ho. Mentre un sondeig d'El Periódico els donava l'opció d'entrar-hi, d'altres de moment els deixen sota el llindar del 3% necessari, encara que amb una tendència a l'alça quan encara falta un mes per als comicis.

Barcelona:

  1. Lluís Areny
  2. Jordi Aragonès
  3. Oriol Ges

Tarragona:

  1. Aurora Fornos

Girona:

  1. Sílvia Orriols

Lleida:

  1. Ramon Abad
➡️ Política

Més notícies: