El cantant Morad durant una actuació al Share Festival, al Parc del Fòrum, a 10 de juny de 2023, a Barcelona

POLÍTICA

Qui és Morad, l'ídol de l'esquerra immigracionista que ha entrat a la presó

Figures com Jordi Évole i Najat Driouech, i mitjans com Ara i El Periódico, han blanquejat la imatge del delinqüent

El raper Morad, exemple d'integració per a l'esquerra immigracionista catalana, va ingressar ahir a la nit al centre penitenciari de Brians 2 per complir una condemna de sis mesos per conduir sense carnet. Morad és un ídol de masses amb milers de seguidors al darrere, sobretot adolescents. Recentment, la premsa catalana el va batejar amb Lamine Yamal com “els altres catalans”, ressaltant els seus orígens humils i capacitat de superació.

Tot i que és la primera vegada que entra a la presó, el raper ja ha dormit diverses vegades al calabós i és un vell conegut de la policia. Tot i ser el referent de l'esquerra, Morad ha convertit el barri de La Florida a L'Hospitalet de Llobregat en el seu vedat privat on regna la llei de la delinqüència. Asseguren que tenia els veïns atemorits, i gaudia de certa impunitat perquè fins i tot la policia temia entrar al seu terreny.

L'historial delictiu del referent de l'esquerra

Morad el Khattouti el Hormi, fill de marroquins, va néixer i va créixer al barri de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat. Acumula un historial de delinqüència amb robatoris, agressions, baralles amb armes i enfrontaments amb la policia. Sense anar més lluny, va ser detingut per incitar a cremar cotxes i contenidors al barri i per incomplir les restriccions durant la pandèmia.

El mes de febrer passat va acceptar una pena de dos anys pels incidents que van tenir lloc durant l'enregistrament d'un videoclip al seu barri, fa tres anys. Va atacar agents de la Guàrdia Urbana i va ser acusat d'incitació a desordres públics i atemptat amb ús d'instrument perillós. La fiscalia va demanar per a ell set anys de presó, però un acord va rebaixar la pena a sis mesos per atemptat contra agents de l'autoritat i es va estalviar entrar a presó.

el Morad contra la policía bloques de Florida

Una sentència exemplar va ser la que l'octubre del 2022 va prohibir de manera cautelar que Morad trepitgés el barri de la Florida. Entre altres delictes, va ser acusat de donar diners als joves del barri per provocar aldarulls. Tot i ser un ídol per a la joventut i un model per a l'esquerra, els veïns d'aquest barri humil i treballador van celebrar aquella sentència que els lliurava per un temps del principal causant dels problemes d'incivisme i convivència.

Un blanquejament imperdonable

Mitjans de l'esquerra catalana i espanyola fa temps que estan blanquejant aquest subjecte, malgrat haver convertit un barri treballador en un infern. Com Jordi Évole, l'entrevista del qual al raper es va convertir en una grollera romantització de la marginalitat i una justificació de la delinqüència amb llocs comuns com la pobresa i el racisme. Els mateixos veïns de La Florida van reaccionar indignats a aquella entrevista, recordant que al barri hi ha molts immigrants i gent humil que surt endavant de forma honrada, i que ni el racisme ni la misèria justifiquen la delinqüència.

A Catalunya, mitjans com ara el diari Ara i El Periódico han posat el seu granet de sorra en el procés de canonització de Morad. Encara cuegen titulars com “Más Morad i menys Orriols”, en referència a l'alcaldessa de Ripoll a qui titllen com a “extrema dreta”. Polítics de l'esquerra com Najat Driouech han ajudat a difondre aquesta idealització de la delinqüència, perjudicant així els immigrants i la gent humil que sí que s'esforça per tirar endavant i que es veuen perjudicats per delinqüents com Morad.

El pitjor de tot és que les seves cançons, amb lletres provocatives contra l'ordre i la policia, són font d'inspiració i model per a milers de joves i adolescents dels barris humils i treballadors. El raper entra ara a la presó, però la seva estada serà breu i aviat tornarà a sortir al carrer. Veurem si surt reformat o torna a fer de les seves, i si la seva entrada a la presó serveix perquè l'esquerra revisi els seus referents i models d'integració.

➡️ Política

Més notícies: