Captura de pantalla durant l'emissió del programa de TVE en què un reporter pregunta a un jove per les festes de San Fermín i un altre jove apareix i s'acosta al micro per dir 'que te vote Txapote'
POLÍTICA

‘Que te vote Txapote’ es torna a colar a TVE

El ja famós crit contra Pedro Sánchez reapareix a la televisió pública

Aquest divendres, els espectadors de Televisió Espanyola han tornat a escoltar la frase “Que te vote Txapote, Sánchez!”. Aquest crit es va fer famós fa uns mesos, després que la pronunciés un ciutadà que era entrevistat en un espai de La 1. La frase es va fer viral i fins i tot es van arribar a vendre samarretes amb aquest eslògan, sent utilitzades per militants de les Noves Generacions.

El ciutadà va fer al·lusió a Txapote, un històric militant d'ETA condemnat a 152 anys de presó i acusat de matar, entre d'altres, Miguel Ángel Blanco. La qüestió es va convertir, sens dubte, en tot un fenomen social i també polític. I és que va generar un debat intens sobre el tema. Fins i tot familiars de víctimes del terrorisme van arribar a retreure la utilització d'aquest lema amb finalitats polítiques.

El cas és que aquesta famosa frase ha tornat mig any més tard a TVE. Al primer 'encierro' de San Fermín, un reporter estava preguntant a un ciutadà sobre les festes. I en aquell moment, un jove espontani (que no creiem que tingui intencions de votar Pedro Sánchez) ha aparegut per pronunciar davant de tot Espanya aquest ja cèlebre eslògan.

Un cop més, el vídeo ha corregut ràpidament per les xarxes socials, generant molts comentaris. Una cosa lògica tenint en compte que, a més, ens trobem en plena campanya electoral.

➡️ Política

Més notícies: