Muntatge de fotos de Pedro Sánchez amb bitllets d'euro de fons
POLÍTICA

Pedro Sánchez, de rebaixes: nous comptes vivenda i universitat gratis

El candidat socialista ha presentat el programa econòmic

Esgotat l'efecte de la por a Vox, Pedro Sánchez es llança a buscar el vot útil centrant la seva campanya en els èxits econòmics. El candidat a la reelecció presenta l'escut social del govern com el més reeixit de la història. I llença noves propostes per continuar ampliant l'economia social del país.

Sumar ha pressionat l'accelerador prometent una herència universal als joves. El president en funcions, conscient que pot perdre vots en aquest espai, ha sortit al pas amb promeses suculentes.

A pel vot jove

Proposa recuperar els comptes d'estalvi exempts de tributació fins a 30.000 euros per a la compra de primer habitatge. A més, ha presentat com a promesa electoral la gratuïtat dels estudis universitaris i de Formació Professional (FP). També es compromet al transport gratuït per als menors de 24 anys.

Pel que fa a les mesures concretes, Sánchez ha promès que “els joves seran els veritables protagonistes de la propera legislatura per al nostre govern”. En aquest sentit, ha anunciat tres mesures estrella.

“Primer, crearem més oportunitats formatives. Volem crear 250.000 noves places d'FP, establir un nou programa d'intercanvi internacional i noves beques per a Batxillerat”, ha dit Sánchez. A més, “la gratuïtat dels estudis universitaris i de FP per a aquells alumnes que aprovin a la primera”.

Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada

En segon lloc, ha dit que "facilitar l'accés a l'habitatge assequible" serà "la gran causa nacional per als propers quatre anys". Ha esmentat la creació de 183.000 habitatges públics per a lloguer, la meitat destinada “als nostres joves”. En aquest sentit, ha promès l'impuls d'un compte d'estalvi bonificat per a la compra de primer habitatge.

Finalment, Sánchez garanteix “la gratuïtat total del transport urbà per a nens i joves fins a 24 anys”.

L'atur, la seva gran prioritat

Pedro Sánchez ha presentat avui a Madrid el seu programa econòmic, dirigit a “consolidar el creixement econòmic i crear més ocupació i amb millors salaris”. El candidat socialista ha tret pit per la reforma laboral aprovada pel seu Govern. “Hem recuperat els drets que altres van eliminar”.

Per a la propera legislatura, ha promès que la reducció de l'atur al 8% serà la seva gran prioritat. A més, es compromet a continuar pujant el salari mínim "fins al 60% del salari mitjà a Espanya".

En un altre intent de competir amb Sumar, Pedro Sánchez llança la promesa d'“una gran estratègia nacional per al treball flexible”. Això inclou incentius a les empreses per a una millor conciliació, amb horaris adaptables i més teletreball”.

➡️ Política

Més notícies: