Primer pla de Sílvia Orriols somrient

POLÍTICA

Què pensa realment Sílvia Orriols sobre l'avortament: les seves paraules literals

La líder d'Aliança Catalana ja va dir en una entrevista a Pilar Rahola què pensava sobre el dret a l'avortament


Aliança Catalana és al centre de la política catalana. En cas contrari, no s'entén que certs sectors progressistes amb ERC al capdavant li facin tant de cas a una força que alhora desmereixen per ser extraparlamentària. El cordó sanitari que demanen contra Orriols és alhora una campanya de comunicació.

Entre els crítics d'Aliança Catalana hi ha Albano Dante Fachín, antic secretari general de Podemos a Catalunya i ara reconvertit en comunicador polític. Entre altres coses, Dante Fachín veu una conspiració mediàtica dels mitjans unionistes per promocionar Orriols i així desinflar l'independentisme.

Silvia Orriols a Cafè d'Idees de RTVE

El que Orriols va dir a Rahola

Deixant ara de banda les conspiracions - que tenen tendència a aparèixer en campanya electoral -, Dante Fachín es va fer viral diumenge passat parlant una altra vegada sobre Orriols. En una tertúlia organitzada per VilaWeb, Dante Fachín va acusar la líder d'Aliança Catalana de no defensar el dret a l'avortament.

Per això, va mostrar un tuit descontextualitzat d'Orriols de 2019 en què deia que “Sóc favorable a l'avortament en casos de malformacions greus o malalties genètiques que neguin al nadó una qualitat de vida raonable, i també en els casos en què l'embaràs es deu a una violació. No defenso l'avortament lliure i en tots els supòsits”.

El problema és que al mateix temps que Dante Fachín deia això, les xarxes li recordaven una entrevista que Orriols va donar a Pilar Rahola a 8TV. En aquesta entrevista, Orriols va respondre amb meridiana claredat a la pregunta de si estava a favor de l'avortament.

“Evidentment, defenso el dret a l'avortament. Crec que qualsevol democràcia ho ha de garantir”. Aquestes són les paraules que es poden sentir de viva veu i de la mateixa Sílvia Orriols. Tot seguit, assenyala la que sí que són les seves crítiques a l'avortament: que es pugui contemplar com un mètode anticonceptiu més i que els menors puguin avortar sense el vistiplau dels seus pares.

➡️ Política

Més notícies: